- hirdetés -

Újabb rangos megmérettetésen van túl Kovács Péter. Az orosházi triálversenyző a kínai Chengduban vett részt sportága világbajnokságán. Ha már ott volt, helyet követelt magának a megmérettetés hatos döntőjében, végül egy hajszál választotta el a világbajnoki dobogós szerepléstől.

A 11 milliós lakosú kínai Chengdu városa vált november elején az extrém kerékpározók fővárosává. Itt rendezték ugyanis a bmx-, az xc- és triálkerékpározók világbajnokságát, melyen Kovács Péter is részt vett az Üveg-Világ Kft. támogatásával. Az orosházi triálversenyző elmondta, Magyarországról mindössze ketten utaztak el a rangos megmérettetésre.

A budapesti Misik Tamás az elit-, én pedig a junior korosztály triálversenyén álltam rajthoz. Minél több akadálypályán átmentünk, annál több pontot szereztünk, viszont a lábunk letételéért már hibapont járt. A hat legmagasabb pontszámmal rendelkező versenyző jutott tovább a döntőbe – ismertette a lebonyolítást az orosházi versenyző.

 

A selejtezőket követően a világbajnoki döntőben bizonyíthatott Kovács Péter Fotó: Marco Patrizi)

Ez végül neki is sikerült, így nem sokkal a selejtező küzdelmeket követően a világ hat legjobb juniorkorú triálversenyzőjének mezőnyében bizonyíthatott. A november 10-én rendezett döntő is jól indult számára, sokáig a harmadik helyen állt, ezt követően azonban sziklás és medencébe épített akadályok következtek.

Ezek olyan elemek, amikre itt az Alföldön sajnos nem túl sok felkészülési lehetőség van, így itt kissé visszaestem. Végül egy svájci riválissal holtversenyben az 5-6. helyen végeztem – mesélte Kovács Péter.

A fiatal versenyző pozitív élményekkel tért haza Kínából, elmondása szerint a fantasztikus személyes élmények mellett előre kitűzött céljait is sikerült teljesítenie. A dobogó ugyan ezúttal nem jött össze, de bízik benne, hogy rövidesen erre is sor kerül majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.