- hirdetés -

Nemzeti ünnepeink közeledtekor mindig az ovisok az elsők, akik az adott ünnephez kapcsolódó emlékhelyen megjelennek és kitűzik kis zászlócskáikat.

Még nem igazán értik, még nem igazán tudják felfogni, de az óvónénik türelmes magyarázatát figyelik, és átragad rájuk a pedagógus átszellemültségéből valami, amitől pontosan érzik, hogy a nap, a hely ahol állnak, az esemény, amiről az óvónéni beszél – nagyon jelentős valami.

Október huszonharmadika közeledtével, már péntek délelőtt kijöttek az ovisok a gimnázium előtti Történelmi Emlékparkba.

A hazafias nevelés az óvodában kezdődik (Fotó: Rosta Tibor)

– A hazafias nevelés, a szülőföldhöz való kötődés megalapozása  az óvodában kezdődik – mondja ehhez kapcsolódóan a katolikus óvoda vezetője, Szőke-Molnár Csilla. Nem egyszerű feladat ebben az életkorban például október huszonharmadika jelentőségét megértetni a gyerekekkel, ezért főképp az évszámot említjük, illetve a hősök tiszteletére viszik a kis zászlóikat most, október hatodikán és március tizenötödikén – tette hozzá az óvodavezető.

Nyílt nap volt a katolikus ovi Micimackó csoportjában, ahol megemlékeztek az ünnepről, készítettek nemzeti színű zászlócskákat, kokárdákat, és együtt a szülőkkel vonultak ki az emlékparkba, ilyen formán bevonva a szülőket is a megemlékezésbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.