Orosházi babos-csülkös pusztapörköltet készített a hazai csapat a zombai rendezvényen.
Testvértelepülésünkön, Zombán a közelmúltban rendezték meg az Ízek Világa Gasztronómiai Est és Mártonnapi Mulatságot. A helyi sportcsarnokban 15 csapat kóstoló jelleggel kínálta az általa készített ételeket a több mint 300 részvevőnek.
Orosházát a Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény Tatárné Süle Anikó élelmezésvezető, Szeri István főszakács, Ádászné Andrusik Katalin intézményvezető alkotta csapat, valamint az Orosházi Kolbászklub részéről Restály György és Kovács Imre képviselte.
A diákélelmezés ízletes menüsort állított össze. Orosházi babos-csülkös pusztapörköltet kínáltak, ami egy fejes káposztával sűrített, gesztenye-babbal és csülökkel gazdagított étel, járt hozzá a kapros-tejfölös galuska. Készítettek ínyenc hidegtálakat is, az aszalt gyümölcsökkel, pikáns fűszerezéssel készült különlegességeknek nagy sikere volt. Végül desszertként az orosházi túrós lepénnyel ismerkedhettek meg a dunántúli gasztronómiai rendezvényre látogatók. A kolbászklub természetesen frissensült kolbászt kínált.
Mind a diákélelmezés, mind a kolbászklub készítette ételnek nagy volt a keletje, sorra kóstolták az orosházi ízeket. A rendezvény hajnalig tartó bállal zárult.