- hirdetés -

Orosházán az asztalitenisz alapjait az 1927-ben alakult OFC keretein belül rakták le: a labdarúgók a téli időszakban kiegészítő sportként játszották. Az első versenyt 1931-ben rendezték városunkban.

A sportág fellendülését az 1945 utáni évekre tehetjük. Több egyesületnél is szakosztály alakult, majd az OMTK létrehozása egységes szervezeti kereteket és javuló feltételeket teremtett. Pintér Attila irányításával megalakult az első komoly utánpótlás bázis, és jöttek a sikerek is, a női játékoskeret folyamatosan erősödött. A töretlen fejlődést mutatta, hogy 1987-ben már a férfiak is az NB II-ben játszottak egészen 1996-ig. A lányok legnagyobb sikerüket az NB I/A harmadik és az ETTU Kupa harmadik helyével érték el 1994/95-ben.

1998-tól OMTK – Hungarotel néven működtek, az NB I stabil eredményei mellett ott voltak a Klubcsapatok Szuper Ligájában is. Az 1999/2000. évi bajnokságban a harmadik volt a felnőtt női csapat.
A 2000/2001-es bajnokság után az asztaliteniszezők Orosháza-Hungarotel Asztalitenisz Sportegyesület néven kiváltak az OMTK kereteiből, és önállóan folytatták tevékenységüket.

Az OMTK asztaliteniszezői a csapateredmények mellett jelentős egyéni sikereket is elértek. Csapataikban Európa-bajnokok és helyezettek, országos bajnokok szerepeltek.

Idén 100 éve, hogy megalakult az Orosházi Munkás Testedző Kör. A sporttörténeti eseményről rendezvénysorozat keretében emlékezik meg a város. Június 15-én, 10 órakor lesz az ünnepi díszgyűlés, fél 2-kor az OMTK történetét bemutató kiállítás megnyitója és könyvbemutató, 15.30-tól a szabadkai öregfiúk ellen lépnek pályára az orosháziak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.