- hirdetés -

Megilletődve vették át a gyerek szombaton a cipősdoboz ajándékokat.

Egy maroknyi lelkes ember gondolt egyet és útjára indította a Dobozba zárt szeretet elnevezésű mozgalmat Orosházán, azzal a céllal, hogy karácsony közeledtével egy cipősdoboznyi szeretetet nyújtsanak át a nehéz helyzetben élő orosházi gyerekeknek. Az OrosNetWork, a Táncsics székhelyintézmény 9/8 osztálya, Benedek Szilvia a Nagycsaládosok Országos Egyesületének régióvezetője és több támogató összefogásának eredményeként több mint 200 cipősdoboz ajándék gyűlt össze. Az október óta összegyűlt ajándékokat december 15-én, a Petőfi Művelődési Központban osztották ki, a felajánlások nagy részét a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete kapta.

Útra készen az ajándékok (Fotó: Karácsonyi Beáta)

Megilletődve és kíváncsian gyülekeztek a kisgyerekek és szüleik, a teremben hangulatos karácsonyi zene szólt, valamint mézeskalács és tea illata töltötte be a levegőt. A gyerekeknek név szerint adták át a meglepetés dobozokat, melyeket azonnal bontogatni kezdtek. Csillogó szemekkel örültek az édességeknek, játékoknak, ruháknak, könyveknek.
– Öröm számomra, hogy ilyen sok kisgyereknek tudtunk mosolyt csalni az arcára – mondta Karácsonyi Beáta, az akció kezdeményezője. – Meghatódva adtam át a dobozokat, és végig arra gondoltam, hogy ezt az élmény minél többször át kell élnem! Hagyományt szeretnénk teremteni a kezdeményezésből, hogy minden évben egyre több kisgyereket ajándékozhassunk meg.

A cipősdobozokból mintegy 60 darabot, illetve több zsák ruhát, és játékot a Családok Átmeneti Otthonába juttattak el.
– Évek óta kölcsönösen segítjük egymást, és külön öröm számomra, hogy az ott élő családoknak is tudtunk kedveskedni – mondta Benedek Szilvia. – Az otthon lakóinak hatalmas meglepetést okoztunk, amikor megjelentünk felpakolva a sok, szépen csomagolt ajándékkal. Nem tudok elég hálás lenni Beának ezért a szép gesztusért. Biztos vagyok benne, hogy személyében egy újabb jólelkű, segítőkész embert tudhat egyesületünk maga mellett – köszönte meg Benedek Szilvi a több hónapon át tartó munkát.

A rendezvényen a mézeskalácsról a Jótékonysági Nőegylet Egyesület, a teáról a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.