- hirdetés -

Mindig érdekelte a szerelés, valami új és egyedi megalkotása Joó Gergőt, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákját. Többek között ezért is választotta általános iskola után ezt a szakot. Tanárai számára nem volt kérdés, hogy tehetségét látva elindítják a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, a sikerek után pedig az országos döntőbe is továbbjutott. Gergő azonban akkor lepődött meg csak igazán, amikor Budapesten őt szólították kategóriája első helyezettjeként a színpadra.

Amikor dolgozik, látszik rajta, hogy teljesen a számára kiadott feladatra koncentrál, mindezt pedig nem csak nagy odafigyeléssel és precizitással, de szeretettel végzi. Joó Gergő elmondása szerint minden nyolcadikos osztályos számára nehéz döntés, hogy merre haladjon tovább, hiszen sok a lehetőség. Amennyiben van egy kitűzött cél, egyszerű a döntés.

– Engem sokban befolyásolt az is, hogy az iskola helyben van, ugyanakkor mindig érdekelt a szerelés, valami új megalkotása. Ismerősi körben is volt fémforgácsoló műhely, de otthon is sokat barkácsoltam. Igazából ezért döntöttem a szak mellett – árulta el Joó Gergő. – Az iskolapadban ugyan nem láttam bele, pontosan miről is szól ez, de a duális helyen elhelyezkedve tapasztalni tudtam, hogy egyáltalán nem egyszerű és sok benne a kihívás. A sikerélmény és maga az alkotás mellett ez az, ami igazán motivál engem – tette hozzá.

A Kossuth iskola diákja a Metal Grinding Kft.-nél végzi gyakorlatát. Főnöke elmondása szerint nagyszerű tanuló, tanárai számára sem volt kérdés, hogy elindítják a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

– Az elődöntőben kapott feladat volt szerintem a legnehezebb, sokáig tartott és összetett is volt. A döntőben már rövidebb időnk volt, más nehézségekkel, de véleményem szerint könnyebb feladatot kaptunk. Igyekeztem kihozni a legjobbat magamból, de ennek ellenére is váratlanul ért, amikor engem szólítottak első helyezettként. Tanáraim, családom nagyon büszkék rám – mondta.

Fotók: Nagy Kristóf

Pörneki Attila, a Kossuth Lajos Technikum igazgatója elmondta, az egész intézmény büszkén tekint Gergőre, valamint Hegedűs Juditra, aki szintén kiváló eredménnyel végzett. – Elmondhatjuk, hogy Orosházán tanul az ország legjobb gépi és CNC forgácsolója. Ez egy visszajelzés is számunkra a szakmai oktatásról, valamint a duális partnereinkről, akik szintén magas színvonalon oktatják a tanulókat – hangsúlyozta az igazgató.

Teljesítményéért Joó Gergő teljes felmentést kapott a szakmai vizsgák alól, mind a szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt tekintve. A tanuló szerint, ha valaki ezt a pályát fontolgatja, akkor jó úton jár, hiszen rengeteg az érdekesség és a lehetőség. Hozzátette azonban, elszántság és akarat nélkül nem éri meg belekezdeni, anélkül ugyanis nincs eredmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.