- hirdetés -

Hegesztő napra várta az embereket a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) február 28-án. Az esemény során könyvbemutatót tartottak, bemutatkozott a Békés Vármegyei Hegesztési és Vágási Akadémia, valamint egy új technológiával is megismerkedhettek a résztvevők. Kiss Mihály, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója elmondta, fontos, hogy a diákok is aktuális ismereteket szerezzenek, hiszen a jövőben ők készíthetik majd a világ fontos szerkezeteit.

– A Békéscsabai Szakképzési Centrum mindig is azt a tudást és információt kívánja nyújtani a diákjai számára, amely naprakész és a jövőre készíti fel a tanulókat. Éppen ezért fontos, hogy a vállalatok minél közelebb kerüljenek az intézmény életéhez. Külön köszönet a Heg-Men Bt-nek, hogy úgy gondolták, a BSZC jó színtér arra, hogy bemutassa azokat a lehetőségeket, amelyek a fejlődést hozhatják – nyitotta meg beszédével a február 28-án rendezett Hegesztő napot Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója.

A köszöntő után Heinrich Rezső, a Heg-Men Bt. munkatársa, alapítója vette át a szót. Előadásában mesélt békéscsabai múltjáról, a családi vállalkozásról, valamint új könyvüket is bemutatták, melynek első kötetéből már tanultak a BSZC diákjai, a megjelent második kötet pedig új tudással szolgálhat a diákoknak.

– Lényeges dolog volt mindig is, hogy miből tanulhatnak a diákok. Ha a piac naprakészen tudja tartani az aktuális ismereteket, az mindig sokat jelent. A szabványok, előírások, törvények folyamatosan változnak minden képzésben, így a hegesztésben is. Szerencsére mindezt a szerzők beépítették a legújabb kötetbe – mondta Kiss Mihály, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója. – A mai nap azok érkeztek hozzánk, akik a hegesztésben számítanak, akik a gépekkel, a technológiával foglalkoznak akár Magyarországon vagy külföldön. Természetesen a diákjaink is eljöttek, hiszen fontos, hogy megismerkedjenek az új technikákkal – tette hozzá.

Előadása zárásaként Heinrich Rezső a vállalkozásuk által kiválasztott személynek az „Év Embere” díjat is átadta. Idén az elismerést Varga Szebasztián, battonyai önkéntes tűzoltó, és az Orosházi Tűzoltóparancsnokság tagja kapta. A program természetesen itt nem ért véget, hiszen a Békés Vármegyei Hegesztési és Vágási Akadémia is bemutatkozott, majd a résztvevők az egyik legújabb technikával, az orbitális hegesztéssel is megismerkedhettek egy bemutató munka keretében. A hegesztésről általában mindenkinek a pattogó szikrák és a nagy védőmaszk jut eszébe, azonban az új eljárásnak köszönhetően minden zártan zajlik, nincsenek szikrák, de egy rendkívül jó minőségű varrat keletkezik. – Mondhatjuk, hogy a hegesztők a fémek sebészei – emelte ki a bemutató során a Heg-Men Bt. egy másik munkatársa.

A BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium célja, hogy minél több emberben felébressze a hegesztés, a tudás iránti vágyat. Kiss Mihály igazgató kiemelte, a hegesztőnek lenni egy nagyon érdekes szakma, ami pontos és precíz munkát igényel, így már egyre több lány jelentkezik a képzésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.