- hirdetés -

Április 17-én, Medgyesegyházán Zsigó Róbert parlamenti államtitkár részvételével tartottak lakossági fórumot, aki hangsúlyozta, a június 9-i választásokon a háború és a béke között kell választani.

Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Zsigó Róbert miniszter-helyettes elfogadta meghívását, egy fórum keretein belül ismertették, hogy a jelenlegi polgármester, Kraller József kész folytatni az elkezdett munkát. A képviselő fontosnak tartja, hogy a Fidesz, Fidesz-KDNP, vagy független, de a Fidesz által támogatott jelöltekre szavazzon a lakosság az önkormányzati választáson, mert úgy látja, ez az önkormányzati tartópillér szolgál a kormánynak garanciául arra, hogy az eddig elért eredményeket megőrizve a békepárti, és a genderlobbi ellen fellépő politikát továbbvihessék.

Zsigó Róbert parlamenti államtitkár, Kraller József polgármester, Erdős Norbert országgyűlési képviselő

Zsigó Róbert miniszterhelyettes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, június 9-én egy napon lesz hazánkban önkormányzati és európai parlamenti választás. Fontosnak tartja, hogy a választók a helyi közösségek érdekeit szolgáló, tenni akaró jelölteket támogassanak. Medgyesegyházának Kraller József személyében jelenleg is ilyen polgármestere van. Az európai parlamenti választásokról elmondta, a háború és a béke között kell választani. A brüsszeli diplomaták háborús hipnózisban élnek. Míg korábban lőszerek, fegyverek szállításáról volt szó, addig ma már a nyugati vezetők katonák küldését is felvetették. – Tízezrek halnak meg, gyermekek maradnak árván. Minden egyes átadott lőszer és fegyver a háború elhúzódását, a szenvedés és kár fokozását, és nem a béke megteremtését szolgálja – mondta el, hozzátéve, az Európai Parlamentbe a béke pártján álló politikusokat kell küldeni annak érdekében, hogy mielőbb fegyverszünet és béketárgyalás lehessen.

A lakossági fórumon elhangzott, a Fidesz-KDNP Molnár Sándort támogatja a vármegyei közgyűlés elnökjelöltjeként. Vésztő volt polgármestere, a Dareh Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője elmondta, elnöksége esetén törekedni fog arra, hogy a helyi fejlesztési elképzeléseket összefogják, és beillesszék egy átgondolt vármegyei fejlesztési koncepcióba.

Kraller József jelenlegi polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje aláhúzta, számos nehezítő tényezővel kellett szembenéznie településvezetőként az elmúlt ciklusban. A Covid-járvány, a háború okozta energiaválság gazdaságilag nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatot. Mindezek ellenére tudtak fejleszteni, van a település jövőjét segítő folyamatban lévő projektjük. Az előttük álló időszakban már bátrabban tudnak fejlesztésekben gondolkodni, a tervek megvalósításában a térség országgyűlési képviselője és Magyarország jobboldali kormánya segítő partner. A Medgyesegyházán tartott lakossági fórum egy újabb alkalom volt arra, hogy a helyi lakosok elmondhassák felvetéseiket. Kraller József polgármester a párbeszédben hisz, és a medgyesegyháziak érdekét szem előtt tartva, a helyieket szolgálva látná el feladatát a következő önkormányzati ciklusban is.

galéria: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.