- hirdetés -

Legutóbb pedig Tirpa szórta a rímeket újonnan megjelenő albumán a zenei körökben D26 néven ismert nagymágocsi producer alapjaira. Lázár Attila az utóbbi hónapokban több szóló reppszámot is írt. Lapunknak elmondta, az idei évben még hallhatunk tőle új zenéket.

Az utóbbi években a hiphop stílusban bontakozott ki, de korábban a klubzeneírásban ért el sikereket. Olyan világhírű DJ-k játszották a zenéit, mint Bob Sinclar, Fedde Le Grand, John Dahlback, Umek vagy éppen Roger Sanchez. Az ismertebb előadók közül többek között Bigmek, Tirpa, 4tress, Essemm, DSP, Azahriah és Curtis is írt szöveget ütemeire. A produceri tevékenysége mellett a saját érzéseit is papírra veti.

– Nagyon sok dalt kezdtem el, de a többségük félkésznek sem nevezhető. Többnyire csak gondolatfoszlányok, néhány sort vettem fel belőlük. Manapság ez jellemzi az alkotói folyamatot, a sok ötlet közül csak a legjobbakra fordítok időt később. Idén elkészül az első produceri lemezem, amiről azt kell tudni, hogy vendég előadók szerepelnek majd rajta, én pedig a zenéket csinálom meg nekik. A folyamat ugyanaz mint máskor, azzal a különbséggel, hogy a kész zenék általam kerülnek ki a nyilvánosság elé – mondta el.

Lázár Attila leghallgatottabb szólódala:

A produceri lemezről elárulta, hogy híres mc-k, és még kevésbé ismert előadók is színesítik a palettát. Elmondása szerint nem volt könnyű ennyi emberrel összehangoltan dolgozni, de lassan a projekt végére ér. A zenei alapok terén minduntalan kísérletezik, ez egy véget nem érő tanulási folyamat. A kiadott reppzenéiről elmondta, pozitív visszajelzéseket kap, több tízezres nézettséget is magáénak tudhat.

– A fogadtatás szerintem mindig jó, csak általában nem túl segítőkész a youtube/facebook algoritmusa, ezért sajnos nem nagyon jut el az emberekhez. A legsikeresebb dalom egyébként a 2022 májusában megjelent „Még várj” címet viseli, ami egy párkapcsolati krízist dolgoz fel. Jelenleg 22 ezer megtekintésnél jár. Ez nem meglepő, hiszen a szerelmes-szakítós zenék a legnépszerűbbek. Ez egyfajta garancia a sikerre. Ezt a videóklippet (is) Orosházán forgattuk Tóth B. Richárd stúdiójában. Szokásosan az utómunka és az operatőri munka egyaránt az ő nevéhez köthető – árulta el. Zárásként összegezte, hogy a dalszövegek terén a mélyebb témák foglalkoztatják. Önmagunk megismerése, a világ mélyebb megértése, elmélkedés az életről, a belső csaták, vívódások. Szerinte ez egy kimeríthetetlen témakör, és a véleménye szerint a legfontosabb is.

4tress és Azahriah írta a szöveget D26 ütemére:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.