- hirdetés -

Két koncert vár az orosháziakra júliusban Gyopárosfürdőn. Július 22-én a Megasztár első szériájának győztese, az azóta is nagy népszerűségnek örvendő Tóth Vera érkezik a városba a Budapest Jazz Orchestra együttessel közösen, a következő héten pedig a nemrég a Papp László Arénát is teljesen megtöltő Azahriah ad koncertet.

Tóth Vera mindössze 18 évesen, 2003-ban jelentkezett a TV2 tehetségkutatójába, ahol a válogatás után bejutott a legjobb 50 előadó közé, Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című slágerével pedig a legjobb 12 közé. Minden héten más zenei műfajban bizonyított, végül eljutott az utolsó fordulóig, ahol őt szavazták meg győztesnek. Ez már 20 éve történt, karrierje viszont azóta is töretlenül ível felfelé.

Orosházán az elmúlt években több alkalommal is fellépett, de előfordult olyan is, hogy csak pihenni és feltöltődni érkezett a városba (akkori, 2010-es interjúnkat ide kattintva találják az énekesnővel). Legutóbbi koncertje tavaly lett volna. A feltételes mód oka, hogy az akkor augusztus 20-ra tervezett program a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmaradt.

Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra együttes bízik benne, hogy ezúttal már semmi nem jön közbe és egy emlékezetes estét szerezhetnek az orosháziaknak július 22-én, 20 órától (az esemény helyszíne Gyopárosfürdő – Kisvasút u. 3. – A Termál Kemping mellett). A szervezők egy héttel később is várják majd a kikapcsolódni vágyó orosháziakat, hiszen az elmúlt hónapok talán legjobban felkapott magyar előadója, Azahriah is Orosházára látogat.

A nemrég a Papp László Arénát is teljesen megtöltő 21 éves fiatalember legújabb albuma május 1-én jelent meg Memento címmel. A legutóbbi vele kapcsolatos hír például az volt, hogy a népszerű streamingpaltformon, a Spotify-on az ő egyik dalát hallgatta meg a legtöbbször a hazai közönség, szeptemberi Budapest Parkban várható koncertjére pedig hamar elfogytak a jegyek.

A pesti koncertig azonban városunkban is fellép, koncertje július 29-én, 20 órától kezdődik (szintén Gyopárosfürdőn, a Termál Kemping mellett). További részletek Gyopárosfürdő honlapján.

Addig is érdemes követni a lehetőségeket, hiszen július 14-én a Rock Klub szervezésében pedig a Dal 2023 legjobb 4 közé jutó zenésze, Szebényi Dani jön, aki zenekarával (Blues MD) minőségi, igényes, nemzetközi színvonalú műsorral várja a Pacsirta utcára látogatókat.

Kiemelt kép: A tavalyi Majka-Curtis koncert (Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.