- hirdetés -

Közös megbeszélésre invitálta Orosháza polgármestere a város horgászegyesületeinek vezetőit annak érdekében, hogy a horgásztársadalom felől felmerülő igényekre az önkormányzat az egyesületekkel partnerségben megoldást nyújtson. Az első találkozón elhangzott, április 19-én „horogérett” pontyok lelnek otthonra Gyopároson.

A Kedvenc, a Kinizsi, az Olajbányász, a Barracuda és a Blinker egyesületek képviselőit köszöntötte Dávid Zoltán. A városvezető kiemelte és megköszönte az egyesületek társadalmi szerepvállalását, sokat tesznek a vízpartok rendezettségéért. A gyopárosi tórendszer rehabilitációja megoldandó feladat az önkormányzat részéről. Mint azt a polgármester részletezte, a tómeder kikotrása önerőből nem megvalósítható, a tó eliszaposodásának megoldására más lehetőségeket vizsgálnak meg.

fotó: Nagy Kristóf

– Az önkormányzat 500 ezer forint értékben vásárolt halat, április 19-én, pénteken kerülnek a gyopárosi tórendszer déli részébe. Orosházán régmúltra visszatekintő hagyománya van a horgászatnak, több ezer tagot számlálnak az egyesületek. A halfogás pedig csak egy része ennek a csodálatos tevékenységnek, hiszen mindehhez a természet szeretete is társul. Kiemelendő az egyesületek oktató-nevelő tevékenysége is, a horgásztáborokban sok hasznosat tanulhatnak a gyermekek – tette hozzá Dávid Zoltán polgármester. A közelmúltban 800 millió forintból újult meg és szépült a gyopárosi településrész. A tó környezetét illetően több kérdés is felmerült az egyesületek részéről, többek között illemhelyiségek kihelyezésére, újabb horgászállások kialakítására és a tóparti közvilágítás bővítésére vonatkozóan. Az önkormányzat megvizsgálja ezek megvalósításának lehetőségét. A tervek szerint a későbbiekben lesz még további egyeztetés a horgászegyesületek vezetőivel.

fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.