- hirdetés -

Március 24-én végre megkezdődött a felsőházi rájátszás a CSIKO SE kézilabdázói számára. Az első találkozón rögtön egy nehéz ellenfél, az NB II G-csoportjának győztese, a Csömör érkezett az Eötvös-csarnokba. Egy rémálomszerű első félidőt egy álomszerű második követett, a játékosok 31-29-es eredménnyel zárták a hetet.

Csömöri góllal vette kezdetét a vasárnap esti találkozó, majd a CSIKO házi góllövőlistáját vezető Szász Bálint szerezte meg első találatát. A mérkőzés kezdetén még viszonylag kevés találat esett, mindkét csapat hagyott ki ziccereket, orosházi részről pedig Pajkó László is bemutatta első védéseit. A 10. percben is még csak 3-3 állt az eredményjelzőn, már ekkor érződött, hogy egy küzdelmes, hajtós összecsapásra van kilátás.

A két hálóőr, azaz Pajkó és csömöri kollégája, Dombrádi is több szép védést mutatott be, így továbbra sem emelkedett jobban a gólszám, negyed óra elteltével is 3-4 volt az állás. A CSIKO vezetőedzője Héjja Ádám törte meg az orosházi gólcsendet, ezt követően azonban az erőre kapó vendégcsapat akarata érvényesült az első játékrész végén, akik a 23. percben 7-10-re húztak el.

Különösen a 44-esben játszó Tóth Fekete Barnabás volt elemében, a CSIKO játékosai azonban próbáltak csökkenteni a hátrányon és egy rövid időre ez sikerült is, az első félidő utolsó percei azonban ismét a G-csoport alapszakaszának győzteseiről szóltak, akik nemhogy megtartották az előnyüket, még növelték is. 10-15-ös állással vonulhattak pihenőre a felek, de az ismét szép számban jelenlévő orosházi szurkolók még bizakodhattak, hiszen szinte minden mérkőzésen a második játékrészben nyújtott jobb teljesítményt az orosházi együttes.

Ez azonban a fordulást követően még egyáltalán nem volt biztos, hiszen ismét vendégtalálattal folytatódott a játék, ráadásul a második félidő első perceit is a kevesebb találat és a több kihagyott ziccer jellemezte. Állandósulni látszott a 4-5 gólos különbség, viszont a 40. perc környékére mintha új erőre kaptak volna a CSIKO kézilabdázói. Remekül szállt be a mérkőzésbe a fontos találatokat szerző Lászlai Szabolcs és a csapatkapitány Pásztor Máté is a legjobbkor volt eredményes.

Fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, a csömöriek ellenben a mérkőzésnek ebben a szakaszában több helyzetet is kihagytak, így pedig egy fantasztikus felzárkózást megkoronázva a 43. percben az orosházi játékosok kiegyenlítettek. Itt azonban még nem volt vége, sőt a java még csak ezután következett. Szász Bálint is új erőre kapott és magabiztos kézzel értékesítette a megítélt hétmétereseket, de a Csömör sem hagyta magát, a 45. perc környékén még 19-20-ra ők vezettek.

Ekkor azonban a CSIKO szempontjából a mérkőzés legjobban sikerült percei következtek, mert nemcsak ismét megfordították a találkozót, de a lendületet megtartva most már ők léptek el előbb 2, majd 3 góllal is. A vendégek ekkor szépítettek, utána viszont az egyik meghatározó játékosuk, Bátky Patrik piros lapot kapott, Pajkó László pedig újabb szép védést mutatott be. A félidei ötgólos hátrány a vége felé ötgólos előnyre alakult, beálló poszton Simon Boldizsár szerezte meg a mérkőzés utolsó látványos orosházi találatait.

A végén a Csömör játékosai ugyan még feljebb zárkóztak, a győzelem azonban ekkor már nem forgott veszélyben, így egy őrült, izgalomban gazdag találkozót követően a CSIKO SE kézilabdázói 31-29-es győzelemmel kezdték meg a felsőházi rájátszást.

Héjja Ádám a következőképpen értékelt.
– Hatalmas gratuláció a fiúknak, ahogy mínusz 6-ról felálltak, ilyenre csak a legjobb csapatok képesek! Az első félidő borzalmas volt, ziccereket, átlövéseket hibáztunk, ekkor még a védelmünk sem állt össze. A félidei megbeszélés azonban megtette a hatását, hiszen a második játékrészben már sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket, összeállt a védelem, támadásban is sokkal több helyzetünk volt, amiket jól használtunk, ráadásul az ellenfél is többet hibázott, mint előtte. Utána pedig a szív akarata diadalmaskodott, mentünk előre és egy ilyen szuper közönség előtt meg nem lehetett más, mint hogy ezek után győzzünk és köszönjük nekik ismételten a támogatást – nyilatkozta a vezetőedző.

Előtte az U20-as mérkőzésen a fiatalok szintén 31-29-es sikert arattak, ők az Újkígyóst győzték le. A G- és H-csoportok első négy csapatából összeállt felsőházi rájátszás többi mérkőzésén a Mizse az Újkígyóst, a Törökszentmiklósi Székács a Makót, míg a Mezőtúr az Üllőt győzte le. A CSIKO kézilabdázói a tabella második helyén mindössze 1 pont különbséggel, 11 egységgel követik a Mezőtúrt, a harmadik Törökszentmiklós 9 ponttal áll.

A játékosok legközelebb idegenben lépnek pályára, április 7-én Üllőre utaznak.

CSIKO SE Orosháza – Csömör KSK 31-29 (10-15)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés
Vezette: Győr, Hadas
CSIKO SE: Pajkó, Árgyelán (kapusok) – Ambrus, Szöllősi, Pásztor Máté 4, Héjja 2, Nadicsán 1, Míg 2, Nagy Konrád, Pásztor Ákos 2, Simon 3, Farkas, Borbély 4, Nánási, Szász 7, Lászlai 6.
Az ellenfél legjobb dobói: Tóth Fekete 9 és Bátky Bence 7.
Hétméteresek: 4/4 illetve 1/1
Kiállítások: 6 perc illetve 10 perc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.