- hirdetés -

Második alkalommal rendezte meg a Táncsics Mihály Gimnázium angol nyelvi munkaközössége a Your Skills elnevezésű versenyt, melyen a tavalyi évhez képest megduplázódott a résztvevők száma. Tizenkét iskolából összesen hetvennégy versenyző indult a megmérettetésen.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban már megszokhattuk, mindig történik valami. Március 21-én szervezésükben indult útjára, idén már második alkalommal, a Your Skills elnevezésű angol nyelvi verseny. A megmérettetésen 74 versenyző indult el, és a gimnáziumon kívül további 11 iskolából érkeztek tanulók. Emellett újdonság volt, hogy már az 5. évfolyamos diákok is részt vehettek a versenyen.

– A Your Skills keretében a gyerekek olvasásértési, nyelvhelyességi, hallásértési és íráskészség-beli feladatokkal találkozhattak. A feladatsor megoldására egy órájuk volt, de a tervezettnél minden évfolyam hamarabb végzett. Reméljük jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek a tanulók, de a növekvő érdeklődés miatt újabb változásokra lehet majd számítani – mondta Süle Margit, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese.

Míg a diákok a feladatlappal voltak elfoglalva, az érdeklődő tanárok számára az Oxford University Press kiadó szaktanácsadója, Both Rozita tartott előadást felújított tankönyvükről, és az online felületről.

A versenyen a következő eredmények születtek:

5. évfolyam

I. helyezett: Csíki Marcell (Orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola, felkésztő tanár: Sélleiné Veres Ágnes)

II. helyezett: Kerekes Dóra (Csorvási Gulyás Mihály Általános Iskola, felkészítő tanár: Likerecz Gizella)

III. helyezett: Hajdú Hanna (Orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Sélleiné Veres Ágnes)

6. évfolyam

I. helyezett: Darabont Levente (Orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola, felkészítő: Sélleiné Veres Ágnes) és Prozlik Nimród Sándor (Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Orosháza, felkészítő: Szalók József)

II. helyezett: Molcsán Izabella (Benka Gyula Evangélikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Szarvas, felkészítő: Urbancsok Tekla)

III. helyezett: Rácz Leila (Hunyadi János Általános Iskola és Gimnázium, Mezőkovácsháza, felkészítő tanár: Tokovics Tímea)

7. évfolyam

I. helyezett: Orovecz Katica (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, felkészítő tanár: Nagy Beáta)

II. helyezett: Zsoldi Lajos Gábor (Székács József Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium, felkészítő tanár: Kovácsné Misurda Ilona)

III. helyezett: Kálmán Magdolna (Hunyadi János Általános Iskola és Gimnázium, Mezőkovácsháza, felkészítő tanár: Szatmári Erzsébet)

8. évfolyam

I. helyezett: Vannai Lívia (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, felkészítő tanár: Madarász Dóra)

II. helyezett: Varga Péter (Hunyadi János Általános Iskola és Gimnázium, Mezőkovácsháza, felkészítő tanár: Tokovics Tímea)

III. helyezett: Szabó Alexandra (Orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Sélleiné Veres Ágnes)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.