- hirdetés -

A hétvégén Dunakeszin rendezték meg a birkózók (fiúk, lányok) U17-es korosztálya számára az első országos válogatóversenyt. A cél itt is a címeres mez megszerzése, illetve a nyári Európa-bajnoki részvétel volt.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) három versenyzővel vett részt a megmérettetésen. A lányok mezőnyében Szűcs Leticia, a várakozásokkal ellentétben sajnos nem lett dobogós, a negyedik helyen végzett. A fiúknál Somogyvári Milán megnyerte a 60 kilósok versenyét, a 80 kilóban Szlaukó Mártonnak nem sikerült a nyolc közé jutni. A verseny után a klub vezetőedzője, Páli Sándor értékelte a látottakat:

Somogyvári Milán ezen a válogatón sem tűrt ellentmondást (Fotó: OSBK)

– Sajnos a lányok 49 kilós mezőnyében Szűcs Lettinek nem úgy sikerült a versenye, ahogy vártuk. A lenti birkózása kiváló volt, de vele kapcsolatban maradt bennem hiányérzet. A fiúknál a 60 kilóban Somogyvári Milán hozta az elvártat, nevezetesen az aranyat. Néhány hete egy korosztállyal feljebb is nyerte a 60 kilót, nagyon reméltük, hogy saját korosztályában sem lesz különösebb gondja. A döntőbe jutásért szoros meccset vívott, melyet csak egy – szó szerint – utolsó másodperces mögékerüléssel tudott hozni. A döntő elejébe is belealudt egy kissé, ellenfele meglépett néhány ponttal, de a hajrában elővette nagy fegyverét, a jó öreg csípődobást és győzött. Nagyon remélem, hogy a második válogatón is hozza magát és akkor saját korosztályában ott lehet a nyári kontinensviadalon. Szlaukó Marci az első meccsén kikapott és balszerencséjére később, legyőzője is erre a sorsra jutott, így nem vitte magával a vigaszágra. Összességében elégedett lehetek és a legközelebbi válogató Lettinek is jobban sikerül – foglalta össze a vezetőedző.

A büszke mester és a győztes tanítvány (Fotó: OSBK)

Az OSBK – így a válogató versenyek közepe táján – biztató eredményekkel rendelkezik. Serdülőben Pusztai Márkot viszi a válogatott a romániai nemzetközi versenyre. Ott ki-ki meccse van a válogatottságért, U17-ben Somogyvári Milán egyértelmű esélyese a korosztályának, juniorban pedig Páli Mirellának is van egy első helye a válogatóról.

A hétvégi rendezvényen nem vett részt az OBE 55 kilós kiválósága, Bódi Csaba. Sajnos egy adminisztrációs hiba miatt hibásan lett leadva a nevezése és hiába a telefonváltások a szövetséggel, nem indulhatott. Mint Hangya János vezetőedzőtől megtudtuk, még nincs veszve semmi Csabi számára:

– Rendkívül bosszantó, hogy egy ilyen buta elírás miatt ki kellett maradnia, de ott van még a második válogató és a magyar bajnokság. Nagyon bízom benne, hogy Csabi meg tudja oldani és ő is ott lehet az Európa-bajnokságon – tette hozzá Hangya János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.