- hirdetés -

Az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe került női kézilabda csapatunk. A múlt héten a SZISE elleni győzelemmel elkezdtek kikapaszkodni a lányok a gödörből, szombat este pedig ezt folytatták hazai pályán a jó erőkből álló Komárom ellen.

Zengő Alföld Orosházi KA – Komárom VSE 23-19 (17-12)

NB I/B 22. forduló, Orosháza, 300 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.

Orosháza: Bálint – Ludvig 2, Baráth 7, Zavaczki, Ács 1, Kenyeres 3, Rácz 4. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula, Bedron, Péter, Vörös, Jáhn, Leczkési 1, Petri 3, Kostyó 2. Edző: Morva Zoltán.

A Komárom legjobb góllövői: Takács 6, Világos 4, Gengeliczky 4.

Kiállítások: 10 perc, illetve 14 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3.

Az első gólt a vendégek szerezték, de ekkor vezettek először és utoljára a mérkőzésen. Baráth Berta és Rácz Panna góljaival gyorsan fordított a hazai együttes. Egy ideig tartották a lépést a tartalékos vendégek, de a tizedik percben Rácz újabb találatával már 6-3 állt az eredményjelzőn. Kemény védekezés jellemezte mindkét csapat játékát. Támadásban egyértelmű volt a hazai fölény, szépen építgették a lányok az előnyt. Elöl Petri Ildikó és Baráth Berta vitte a hátán a csapatot ebben az időszakban, a 24. percben ki is alakult a legnagyobb különbség. Hétgólos hátrányban újabb időt kért a Komárom. Hátul váltottak védekezésben, ami láthatóan nem ízlett Zavaczkiéknak, többször hibára kényszerítették a kék mezes hazaiakat. A szünetig két gólt lefaragtak a különbségből, 17-12-es orosházi vezetésnél vonultak a felek pihenőre.

Végig nagy küzdelmet láthatott a közönség (Fotó: Bohus Krisztián)

A második játékrész elején, gyors gólváltás után ismét bekövetkezett, amit az elmúlt meccseken többször láttunk. Mintha az orosházi lányok egyik pillanatról a másikra elfelejtették volna, hogyan kell gólt lőni. Támadásban technikai hibák, rossz lövések és hibás döntések váltották egymást. Szerencsére hátul remekül dolgozott a csapat, a Komárom is nehezen találta a rést. Bálint Anna teljesítményére nehéz szavakat találni. Az orosházi hálóőrnek köszönhetően csak minden harmadik-negyedik támadásból született gól, de így is felzárkóztak egy gólra a vendégek. A 45. percben a kispadról érkezett Baráth Berta egy látványos kapufás góllal értékesítette a büntetőt, majd ezt követően hat percig egyetlen gól sem esett. A csendet Leczkési Molli törte meg. Az utolsó negyedórában ismét sikerült kisebb előnyt építeni a vendéglátóknak. Az egygólos előnyből az 53. percre négy lett. Izgalmas végjáték alakult ki a kissé fáradni látszó vendégek és a nagyot küzdő hazai csapat között. A végén Kenyeres Barbara alakította ki a 23-19-es végeredményt, ami újabb fontos két pontot jelentett.

Morva Zoltán: Megint a rettegett második félidő. Szerintem nekünk szünet nélkül kellene a mérkőzéseinket játszani. Az első félidőben parádés játék, azután semmi. Hat gólt lőttünk mindössze a szünet után. Szerencsére hátul stabilak voltunk és ehhez jött egy nagyszerű kapusteljesítmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.