- hirdetés -

Kedves ünnepség helyszíne volt a polgármesteri hivatal kis tanácskozója. Véradóknak köszönték meg önzetlen segítségüket a szervezők és Dávid Zoltán polgármester.

A békéscsabai székhelyű, Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, a Magyar Vöröskereszttel együttműködve évente két alkalommal szervez véradást különböző településeken. Most a helyszíneik között szerepelt Orosháza is, ahol 31 fő adott vért. A szervező civilek szokásukhoz híven minden véradónak adnak egy tartós élelmiszercsomagot, hogy meghálálják önzetlenségüket, valamint további véradásra buzdítsák őket. A polgármester csatlakozott az ajándékozókhoz. A hivatalban biztosította a helyszínt az ünnepség számára és maga is megajándékozta a meghívott véradókat egy-egy Orosháza albummal.

A polgármester egy Orosháza albumot ajándékozott a véradóknak (Fotó: Nagy Kristóf)

Köszöntőjében a városvezető háláját fejezte ki a véradókkal szemben. Mint kiemelte, nincs annál szebb dolog, mint amikor valaki saját testéből ad és ismeretlenül is segít vele rászoruló embertársán.

– Ezt az önzetlenséget, nagylelkűséget szinte nincsenek is szavak, melyekkel igazából meg lehetne köszönni. Én azt kérem önöktől, hogy ezt a könyvet és az élelmiszercsomagot fogadják szeretettel és ha tehetik, legközelebb is nyújtsák a karjukat – tette hozzá a polgármester.

A szervezők egy tartós élelmiszer csomaggal köszönték meg az önzetlen segítséget (Fotó: Nagy Kristóf)

A közös fotó elkészülte után Dávid Zoltán egy kis kötetlen beszélgetésre és néhány falat sütemény elfogyasztására invitálta a meghívott véradókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.