- hirdetés -

Március tizenhatodikán, szombaton zarándoklatot szervez a Tótkomlós Városért Közalapítvány, a Tótkomlós Turizmusáért Egyesület és a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesülettel közösen.

A zarándoklatot három formában szervezi a három egyesület. Gyalogos, futó és kerékpáros túrát indítanak. A gyalogos zarándoklatot választók Tracsek Oszkár Plébániai Kormányzó úti áldását követően fél nyolckor indulnak a tótkomlósi Mária emlékhelytől a Kopáncspusztai Árpád kori templomhoz.

A futó-zarándoklatot választók 9.30-kor vágnak neki az útnak. Számukra kényelmes, kocogós tempót terveztek, ezért a szervezők jó szívvel ajánlják ezt a formát az amatőröknek is. Fontos, hogy aki ezt a formát választja, mindenképp hozzon magával láthatósági mellényt.

Képünk illusztráció (Fotó: OrosCafé)

A harmadik, a kerékpáros zarándoklat 10 órakor indul a Mária emlékhelytől. Itt is fontos a jól felszerelt kerékpár mellet a láthatósági mellény.

Valamennyi induló a rajtnál egy szép kokárdát, a templomnál pedig a zarándoklat teljesítését igazoló oklevelet kap. A zarándokok megérkezése után, 11 órakor Tracsek Oszkár Plébániai Kormányzó tart ünnepi szentmisét, amely után a szervezők szeretet-vendéglátását élvezhetik a résztvevők.

A zarándoklat után a résztvevők – igény szerint – kedvezményes jegyet válthatnak a tótkomlósi Rózsa fürdőbe.

A szervező egyesületek szeretettel várják a zarándokokat mindhárom időpontban. Regisztrálni március 13-ig lehet a Tótkomlós Városért Közalapítvány facebook, ill. messenger oldalán, valamint a 30/ 279 5538-as telefonszámon, Horváth Zoltánnénál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.