- hirdetés -

Zsúfolásig telt zarándokokkal a kopáncspusztai Szent Gellért templom erre az adventi koncertre, melyből egy szép, meghitt délutánt kerekítettek a szervezők.

Sem a hideg ködös idő, sem a cipőmarasztaló sár nem tartotta vissza az érdeklődőket a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület idei huszonötödik akcióján, melynek helyszíne, célállomása ismét az Árpád-kori templom volt.

Az adventi délutánt Sztracsek Oszkár atya liturgiája nyitotta, melynek fő témája az advent, az ünnep előtti elcsendesedés volt. „Teremtsétek meg szívetek csendjét, mert az Isten nem a zajban, hanem a lélek csendjében szól hozzánk“.

A hívek, az atya és a zenészek is nagykabátban, de senki nem bánta (Fotó: CSJ.)

A liturgia után az orosházi Amigo Band kellemes és a szokásos, magas színvonalon előadott zenéi vették át a főszerepet. Az ünnephez illő muzsikákat Nóbik Beáta szavalatai tették még szebbé, érdekesebbé. A műsor végére a szervezők egy-egy gyertyát adtak a hallgatóságnak, hogy azokat meggyújtva az ünnep fénye ragyogja be a templomot. A zenekar utolsónak választott zeneszáma, stílszerűen a Hallejujah volt, majd egy közös imádsággal és a himnusz eléneklésével fejeződött be a műsor.

„Hogy a szeretet fénye világítsa be a templomunkat“ (Fotó: CSJ.)

A templom udvarán felállított szeretet asztalok várták ezután a kis közösség tagjait, amelyekre sokan hoztak egy kis süteményt, otthon készült finomságot, mellyel beszélgetés mellé megkínálhatták egymást.

A Szent Gellért templom kis közössége ismét egy meghitt, kellemes délutánt szervezett, melyhez nagyszerűen passzolt Szilágyi Misiék muzsikája.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.