- hirdetés -

Nem sokkal a debütálás után ismét Magyar Darts Liga fordulót rendezett az Orosházi Darts Sport Egyesület (ODSE). A versenyt ismét nagy érdeklődés kísérte.

Harmincnyolc játékos érkezett az orosházi ligafordulóra, melyet az első alkalom tanulságait levonva, nem a megszokott darts teremben rendeztek, hanem a Helyneked két fallabda pályáját alakították át ideiglenes versenyhelyszínné. Érkeztek versenyzők Békéscsabáról, Tótkomlósról, Szarvasról, Szegedről, Kistelekről és persze sokan neveztek a vendéglátó ODSE játékosai közül is. Volt ok az izgalomra, hisz az orosházi csapatból a verseny előtt öten voltak az országos döntőre jogosító legjobb tizenegy közt.

Greman László nyilai jó helyekre szálltak ezen a versenyen is (Fotó: Dancsó József)

Nyolc táblán, nyolc csoportban kezdődtek a mérkőzések és már a csoportkörben láthattunk nagyon jó színvonalú meccseket. Az izgalmak persze a huszonnégyes főtáblán, az egyenes kieséses részben csúcsosodtak ki. Az orosházi, ifj. Greman László tudott legjobban összpontosítani a verseny végéig és a szegedi sikere után megszerezte második ligafordulós győzelmét. Hazai szempontból örvendetes, mondhatni kellemes meglepetés volt Villás Tibor összeszedett, nagyon jó játéka. Tibi csak a balszerencsének köszönhetően nem került a legjobb négy közé és végzett az ötödik helyen.

A fallabda termekben rendezték be az ideiglenes versenyhelyszínt (Fotó: Dancsó József)

A verseny végeredménye: 1. Ifj. Greman László Orosházi DSE, 2. Ancsin László Sun City DC, a két harmadik helyezett Sztvorecz László Békéscsabai Darts Sport Egyesület és Ifj. Málik István Sun City DC.

A legjobb hölgy játékos azonos pontszámmal, de több nyert leggel Krámli Anett ODSE. A legnagyobb kiszálló ezen az estén 161 volt, a tótkomlósiak „nagy öregje”, Nyiregyházki István érte el.

Balról jobbra: Sztvorecz László, Ancsin László, Ifj. Greman László és ifj. Málik István (Fotó: ODSE)

Az orosházi klub ismét egy színvonalas, jó hangulatú versenyt tudhat maga mögött, ifj. Greman László pedig – bár még sok verseny van hátra – ismét tett egy nagy lépést a liga országos döntője felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.