- hirdetés -

Szerda este benépesült a HelyNeked-ben kialakított darts terem. A Magyar Darts Liga idei első délkeletmagyarországi versenyét rendezte meg az Orosházi Darts Sport Egyesület (ODSE). A klub életében ez volt az első saját rendezésű Liga-verseny. A 42 fős mezőnyben a tótkomlósi Nyiregyházki István célzott legpontosabban.

A Magyar Darts Szövetség (MDSZ) azzal a céllal hozta létre a Magyar Darts Liga versenysorozatot, hogy a darts sport kedvelői, egy sokak által közkedvelt rendszerű (csoportmérkőzéses plusz egyenes kieséses) versenyeket tömörítő sorozatban, rendezett körülmények között készülhessenek fel a Nemzeti Bajnokság mérkőzéseire.

Az első orosházi Liga-versenyre negyvenketten jöttek el (Fotó: Nagy Kristóf)

Az MDSZ-nek ezen felül kitűzött célja, hogy a versenyrendezők ezeken az eseményeken lehetőséget biztosítsanak a minél szélesebb körben elérhető versenyzési lehetőségek kihasználására, mind az igazolt játékosok, mind az MDSZ szabadidős kártyájával rendelkezők számára, akik ezáltal megküzdhetnek a Magyar Darts Liga bajnoki címéért és helyezéseiért.

Csak úgy záporoztak a nyilak Orosházán (fotó: Nagy Kristóf)

A versenyzők által csak egyszerűen Liga-ként emlegetett versenysorozat igen népszerű a dartsosok között, amit az is jól mutat, hogy az orosházi fordulóra nagyon szép számú, 42 fős mezőny gyűlt össze. A vendéglátó ODSE játékosai mellett békéscsabai, tótkomlósi, szegedi, szarvasi játékosok álltak a tábla elé. Hat 5 fős és két 6 fős csoportban küzdöttek meg a játékosok a 32-es főtáblára jutó helyekért. Sztvorecz László, a Békéscsabai Darts SE elnöke szerint is jó kezdeményezés ez a versenysorozat.

– Nagyon örülünk, hogy Orosházán is megalakult tavaly a klub és hogy rendeznek darts liga versenyeket. Ezek jó alkalmat nyújtanak arra, hogy hét közben is lehessen versenyezni és az sem mellékes, hogy nem Kistelekre, vagy Szegedre kell utazni, csak ide a „szomszédba”. A BDSE ma este tíz versenyzővel érkezett, nagyon remélem, hogy közülünk is sikerül majd odaérni néhány embernek a dobogóra – osztotta meg velünk Sztvorecz László.

Sztvorecz László, ifj. Greman Lászó, Nyíregyházki István és Sztraczinszki Zoltán (Fotó: ODSE.)

A BDSE elnöke jó jósnak bizonyult, hisz a csabaiak közül ő és Sztraczinszki Zoltán is bronzérmet szerzett. Az első orosházi Darts Liga fordulót a tótkomlósiak „nagy öregje”, Nyiregyházki István nyerte. Döntőbeli ellenfelének, az orosházi ifj. Greman Lászlónak az ezüst jutott. A verseny legnagyobb kiszállója is Nyiregyházki István nevéhez fűződik. A többiek által csak Pista báként emlegetett kiváló játékos egy „big fish-el”, azaz 170-es kiszállóval is letette névjegyét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.