- hirdetés -

A szerda esti, Szegeden rendezett versenyen megszületett az első Magyar Darts Liga aranyérem az Orosházi Darts Sport Egyesület (ODSE) történetében. A klub első liga aranyát ifj. Greman László szerezte.

A Sun City Darts Club Sportegyesület rendezésében lebonyolított szegedi liga erőpróbán öt orosházi versenyző állt tábla elé, de csak kettőnek sikerült a főtáblára kerülni. Közülük Kecskeméti Krisztián a kilencedik helyet szerezte meg, Greman Laci viszont meg sem állt a döntőig, melyet egy MDSZ szabadidő kártyás versenyzővel, Mészáros Zoltánnal vívott.

Krámli Anett, Ifj. Greman László, Mészáros Zoltán és a két harmadik, Petrács Gergő és Bata József (Fotó: ODSE/Kecskeméti Krisztián)

Greman László kiemelkedő játékot nyújtott az egész este során. Ebben bemutatott öt száznyolcvanas kört, egy 148-as és egy 116-os kiszállót is. Leget sem veszítve nyerte meg a fordulót!

Az orosházi dartsos már a múlt heti, ODSE által rendezett fordulón is mutogatta oroszlánkörmeit. Ott is döntőt játszott, de a HelyNekedben még meg kellett hajolnia a döntőben 170-es, maximális kiszállót is dobó Nyiregyházki Istvánnal szemben. Szegeden aztán már nem volt mese. Megnyerte a fordulót és a történelmi sikerért járó pontokat hozzáadva a múlt hetiekhez, két játéknap után, 56 ponttal vezeti a Magyar Darts Liga Dél-Kelet Magyarország régió tabelláját.

A szegedi liga versenyen született még egy orosházi siker. A legeredményesebb női versenyzőnek járó különdíjat – több nyert leggel – Krámli Anett hozhatta haza.

A Magyar Darts Liga küzdelmei a jövő héten folytatódnak. Február 22-én, csütörtökön, Tótkomlóson, a Tótkomlósi Darts Club Sport Egyesület rendezésében következik a harmadik forduló.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Nagy Kristóf)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.