- hirdetés -

A Takács testvérpár fantasztikus légtornamutatványaival számtalanszor lenyűgözte már a nézőket, a kereskedelmi tévécsatornák showműsoraiban bemutatott lélegzetelállító produkcióiknak köszönhetően az egész ország az eszébe véshette a kivételes tehetséggel megáldott orosházi hölgyek arcát és nevét. Noémi és Andrea azon dolgozik nap mint nap, hogy átadja tudását a kezeik között nevelkedő tanítványaiknak. Most, hogy a különleges mentorprogram kiválasztottjai lettek, még többet nyújthatnak növendékeiknek.

Hajlékonyság, rugalmasság, bátorság és elszántság… az ámulatba ejtő mozdulatsorok kivitelezőinek mindre szükségük van. Igazi gyöngyszemként tekinthetünk a városunkban működő Fly girl’s fitness-re, melynek kereteiben az oktató testvérpár rúdtánc, karika és silk órákat tart felnőtteknek és gyerekeknek. Nekik köszönhetően a tanítványok megtapasztalhatják, milyen érzés a föld felett lebegni, szó szerint és átvitt értelemben is.

– Most még a megszokottnál is magasabbra szárnyaltunk a boldogságtól, hisz a csapatunk bekerült a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ mentorprogramjába – mesélte Takács Andrea. – Hivatalosan is partnerek lettünk, és ez egy óriási lehetőség a számunkra. Országos szinten húsz csapatot választottak ki, nagy büszkeség, hogy mi is közéjük tartozunk. Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója nemrégiben összehívta a csoportokat egy találkozóra, ahol elmondta, cirkuszközösséget szeretne építeni. Több mentorálási lehetőséget is felkínált, mi hármat választottunk ki ezek közül.

Első programként a Baross Imre Artistaképző Intézet tanárai jöttek el Orosházára foglalkozást tartani, az orosházi gyerekek légtorna- és zsonglőrórán vettek részt. Ez is hatalmas élmény volt a számukra, akárcsak a múlt pénteki cirkuszlátogatás.

– Huszonkilencen utaztunk fel Budapestre, hogy megcsodáljuk a Fővárosi Nagycirkusz Világsztárok Budapesten című előadását – vette át a szót Takács Noémi. – Jóleső érzés volt látni a kivetítőn a „Köszöntjük a Fly Girls fitness tagjait” feliratot. Maga a műsor is fantasztikus volt, attól meg aztán tényleg oda meg vissza voltak a gyerekek, hogy az előadás után bevezettek minket a kulisszák mögé. Megnézhettük közelről az eszközöket, kisétálhattunk a porondra, sőt, még a cirkusz szállóját és étkezdéjét is szemügyre vehettük. Így most már elmondhatjuk magunkról, hogy teljesen beleláthattunk a cirkuszosok életébe.

Noémi és Andi számára nem voltak teljesen újak a látottak, ők ugyanis hat évvel ezelőtt a karácsonyi szezont végigdolgozták a Fővárosi Nagycirkuszban. Tudják, nem könnyű ez az életvitel, de aki egyszer beleszeret ebbe a varázslatos, semmi máshoz nem fogható világba, az a rabjává válik.

A három „ajándékból” kettőt tehát már megkapott a Fly girl’s fitness, egy viszont még hátravan. A gyerekek oktatóikkal együtt hamarosan egy továbbképzésen vehetnek majd részt, ahol lehetőségük lesz sokféle eszközön – drótkötél, trapéz – próbára tenni magukat. A testvérpár elmondta, mindannyiuk számára hatalmas fejlődési lehetőséget biztosítanak ezek a programok, amiért nagyon hálásak mentoraiknak.

Fotók: Takács Andrea és Takács Noémi gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.