- hirdetés -

Már évek óta kedvence az orosházi és környékbeli gyerekeknek a Micimackó bérlet, melynek előadásait az idei őszi időszakban is megtekinthetik. November 9-én ezúttal a Hókirálynő Meseszínpad látogatott Orosházára, akik a cirkusz hangulatát idézték fel három időpontban is a vendégeknek.

A meseszínpad vezetője, Füzesi Klára elmondta, hogy a megalakulásuk óta immár több mint 30 éve járják az országot. Számos helyszínen álltak már színpadra, így Orosházán is, ahol tavaly például a Holle anyó című mesével szórakoztatták a gyerekeket. Ezúttal Cirkusz Varázs című műsorukkal készültek, melyet három időpontban tekinthettek meg a látogatók, a délelőtt folyamán kétszer, délután pedig egyszer.

– Ez egy nonprofit szervezet, egyesületként működünk, pályázatokból tartjuk fenn magunkat. A gyermekszínház színészeiből alakult meg először ez a társulat, kezdetben a Hamupipőke és a Varázspálca című mesékkel turnéztunk országszerte. Ez a dolog pedig a későbbiekben is megmaradt, nagyon sokáig voltunk a nemzetiségi színházak tagjai, egy kedves barátunknak, Csemer Géza rendezőnek köszönhetően – mesélte Füzesi Klára.

Elmondta, hogy a Cirkusz Varázs ötlete teljesen véletlenszerűen alakult ki. Egyik kollégájuk a Köszönjük Magyarország program keretében hozott létre egy bohócműsort, melyhez ők akkor kaptak ötletet, amikor egyszer levitték őt egyik vidéki fellépésére. Többféle gyermekelőadást szoktak tartani, mostanában azonban döntően a legkisebbek jelentik a célközönséget. Így tervezték meg az előadást, ahol a bohóctréfák, zsonglőrszámok és excentrikus bohócok mellett természetesen maradt hely szövegnek, dalnak és zenének is.

A meseszínpad vezetője hozzátette, hogy a pandémia előtt évente 100 előadást is tartottak és bár most is viszonylag sok helyre eljutnak, a mostani világszerte tapasztalható problémák is sok esetben korlátozzák a lehetőségeket. Épp ezért már nagyon várják a tavaszi évadot, hogy mire nagyjából lemegy a fűtési szezon, ismét gőzerővel tudjanak utazni és szórakoztatni, de mint mondta, addig is fellépnek, amikor csak tudnak.

Orosházán is nagy sikert aratott a Cirkusz Varázs, hiszen a három időpontban több mint 800 gyermek látogatott el a Petőfi Művelődési Központba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.