- hirdetés -

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén vonultatta fel értékeit Orosháza. A különleges természeti adottságokkal rendelkező Gyopárosfürdő az Alföld gyöngyeként jelent meg. Az orosházi kiállítói standon ezrek ismerhették meg az orosházi szilvalekváros papucsot, vagy az orosházi lakodalmas kulcsos kalácsot, megannyi helyi kistermelő terméke mellett.

Az Orosházára látogatók átélhetik a békés alföldi hangulat és a pihentető kikapcsolódás élményét – olvasható a programfüzetben. A február 22-25. között, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban rendezett Utazás Kiállítás 2024 turisztikai eseményen Orosháza is felvonultatta látnivalóit. Dávid Zoltán polgármester kiemelte, a turisztikai kiállítás hatékonyan hozzájárul Orosháza attrakcióinak és helyi értékeinek szélesebb körű megismeréséhez. – Számos történelmi és kulturális értékkel, egyedülálló természeti adottságú, gyógyhely minősítésű fürdővel, nyugodt, barátságos és minden igényt kielégítő szálláshelyekkel és vendéglátó egységekkel várjuk a hozzánk érkezőket. Egy gazdag és impozáns standon mutathattuk meg vonzerőnket és mutathattuk be a várost a kiállítás résztvevőinek – mondta el Dávid Zoltán polgármester.

Orosháza-Gyopárosfürdő kiemelt szerepkört kapott a Békés vármegyei értékek között. Bojtor István alpolgármester felhívta a figyelmet, Gyopárosfürdő hamarosan teljes kapacitással indulhat újra.

– Impozáns kiállításon mutathattuk be értékeinket. Az elképzeléseink szerint május végére elkészülhet a tetőszerkezet és valamennyi üzembe helyezéshez nélkülözhetetlen technikai feltétel adott lehet az élményfürdő újraindításához. A strandfürdőnket is folyamatosan fejlesztettük, nagy értéket képvisel. Egy gazdag és színes programsorozattal szeretnénk az orosházi nyarat felpezsdíteni, megcélozva a vendégéjszakák számának növelését – összegzett Bojtor István alpolgármester. A külföldi és Balaton-parti kiállítók mellett a kiemelt helyet kapó Békés vármegyei felhozatal is népszerű volt. Irimiás Lászó, az Oros-Projekt Kft. ügyvezetője kiemelte, színes és informatív szóróanyagokkal, ajándékokkal, programfüzettel és egyéb promóciós termékekkel készültek Orosháza bemutatására.

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke egy rendkívüli lehetőségnek tekinti a kiállítást. – Egy széles körű összefogás révén sikerült megvalósítani Békés vármegye turisztikai képviseletét. Most egy kitüntetett figyelem vetül értékeinkre. Ezt az összefogást kell tovább erősítenünk, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és valamennyi turisztikai szereplő összefogása vihet minket előre. Fontos a turisztikai kínálat összehangolása és koordinálása annak érdekében, hogy láthatóbbak lehessünk a turisztikai térképen – összegzett az elnök.

Orosháza és Térsége Gazdakör kézműves és kistermelő tagozatának vezetője, Vincze Attila a kiállított, Orosházához köthető termékekre hívta fel a figyelmet. Helyet kapott itt többek között orosházi lakodalmas kulcsos kalács, orosházi szilvalekváros papucs, kistermelői méz, szilvalekvár, 8 tojásos száraztészta, mézespuszedli, chili-termékek. Emellett megjegyezte, igyekszenek összefogni a kistermelőket, a működéshez jogi segítséget is nyújtanak, közös erővel pedig az érdekképviseletüket magasabb szinten tudják érvényesíteni.

A 46. Utazás Kiállítás a belföldi és külföldi turisztikai kínálatot felvonultatva mutatja be utazási irodák kínálatát, városok, tájegységek, vagy teljes országok nyújtotta turisztikai választékot. A sok ezer látogató kedvére szemezgethet a kínálatból. Ahogy a szervezők fogalmaztak, Magyarország vezető turisztikai kiállítása minden korosztály számára évről évre újabb élmény- és inspirációszerzési lehetőséget biztosít.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.