- hirdetés -

Tizedik születésnapját ünnepelte február 21-én a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban a LélekVitamin Klub. Az elmúlt évek során 85 foglalkozást tartó csoport a jubileumot egy ünnepi összejövetellel tette emlékezetessé.

Mint ahogy Líborné Putnoki Edit, a klub alapítója elmondta, az alapelképzelésük az volt, hogy mivel az 55 év feletti korcsoport akkor kisebb arányban volt jelen a könyvtár életében, ezért úgy gondolták, lenne igény arra, hogy ennek a korosztálynak is különböző kulturális élményeket nyújtsanak. Ma már tudják, hogy megérte létrehozni a csoportot, hiszen már 10 éve működnek együtt.

A jubileumot pedig egy születésnapi partival tették emlékezetessé, tortával, gyertyákkal, de gyorsan leszögezték, hogy a korábbi összes közös alkalomra is ugyanazzal a lelkesedéssel mentek el, mint szerda délután. Havonta egy alkalommal gyűlnek össze, alapfilozófiájuk (melynek a három H nevet is adták) szerint minden hónap harmadik hetének a harmadik napján, 15 órakor.

Ilyenkor természetesen nem a céltalan időtöltést választják, hiszen minden alkalommal igyekeznek az éppen akkorra kiválasztott témájukat a saját szempontjaik szerint feldolgozni, élménygazdaggá tenni a közös foglalkozásokat. Több kedvenc emléket vagy pillanatot is összegyűjtöttek az elmúlt 10 év során, melyek közül kiemelkedik például az az előadás, ahol híres nők történeteit dolgozták fel vagy a számtalan utazás és kirándulás.

Az elmúlt 10 év során nem kevesebb, mint 85 foglalkozást tartottak, melyhez a február 21-i ünnepség során Dávid Zoltán polgármester is gratulált a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Mint mondta, az egyik legjobb és legkedvesebb neve a LélekVitamin Klubnak van Orosházán, az elmúlt 10 év mellett pedig a klubtagok kitartását, támogatását, egymás iránti elköteleződését és állandó összefogását emelte ki.

Méltatta továbbá a csoportvezető szerepét és munkáját és arra kérte a klub tagjait, hogy a jövőben is sok-sok érdekes témát dolgozzanak fel. A vendégek ezt követően tortákkal és süteményekkel ünnepelték meg a jubileumot, melyhez a könyvtár munkatársai is csatlakoztak (mint ahogy a finomságok elkészítéséből is tevékenyen kivették a részüket). Bíznak benne, hogy a jövőben is számos ünnepélyes pillanat részesei lehetnek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.