- hirdetés -

Kiskunfélegyházán rendezték a hétvégén az U20-as korosztály első szabadfogású birkózó válogatóversenyét. A megmérettetésen mindkét orosházi klub képviseltette magát.

Az Európa-bajnoki indulás a tétje annak a két válogatóversenynek, melynek első felvonását tartották Kiskunfélegyházán. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub különböző betegségek közbejötte miatt csak négy versenyzőt indított a válogatón. Két női és két férfi birkózó szállt harcba a címeres melegítőért.

A lányok mezőnyében, az 59 kilós mezőnyben Laczkó Petra képviselte az egyesületet. Petra tavaly év eleji vállműtéte után, egy éves kihagyást követően indult és voltak szép győzelmei és sajnos vereségei is. Az ötödik helyet szerezte meg. Rossz hír vele kapcsolatban, hogy a műtött válla ismét elkezdett fájni. Páli Sándor vezetőedző reméli, hogy nem súlyos a probléma és hamarosan a régi Petrát láthatjuk birkózni.

Az OSBK két győztese, Páli Mirella és Somogyvári Milán és edzőjük, Páli Sándor (Fotó: OSBK)

Az OSBK másik hölgy versenyzője a 62 kilósok versenyében szőnyegre lépő Páli Mirella nem adott kegyelmet senkinek. Végig verte a mezőnyt, köztük a rivális Kopasz Hannával, aki ellen rendszeresen lámpalázzal szokott birkózni. Mirella a döntőben négy pontos hátrányból fordítva diadalmaskodott és tett egy nagy lépést az Európa-bajnoki indulás felé.

A fiúknál is született aranyérem, mégpedig a korengedménnyel indult Somogyvári Milán révén. Az orosházi fiú győzelme annál is értékesebb, mivel ő még csak U17-es korosztályú és a nála két-három évvel idősebbek közt tudott a dobogó tetejéig jutni. A kecskemétiek versenyzőjét tudta egy kissé „hiriges” meccsen legyőzni. Milán saját korosztályának válogatói még később következnek.

A Spartacus negyedik indulója, a 79 kilóban Gábor Zalán alaposan belehúzott és a súlycsoport két legjobbja ellen kezdett. Nem is sikerült úgy a verseny, ahogy szerették volna, csak a hatodik helyet tudta megszerezni.

Az OBE érmét Debreczeni Tamás szerezte (Fotó: OBE)

Az OBE, az Orosházi Birkózó Egyesület nagyobb létszámú csapattal érkezett Félegyházára. Közülük a 70 kilóban Molnár Tibor és a 74 kilós Fekete Bence nem jutott a legjobb öt közé. A 92 kilósok versenyében Albert Viktor szerzett negyedik helyet, a 97 kilóban pedig Bakos Ferenc lett ötödik. Az OBE érmét a 125 kilóban szőnyegre lépő Debreczeni Tamás szerezte, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel az eredményhirdetésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.