- hirdetés -

Egy hosszabb szünetet követően február 17-én végre ismét bajnoki mérkőzésen léphettek pályára a CSIKO SE kézilabdázói, akik a Makó otthonából próbálták meg elhozni az újabb két pontot. Ez sikerült is nekik, hiszen egy végletekig kiélezett összecsapást követően 28-30-as eredménnyel térhettek haza.

Emlékezhetünk rá, hogy már az októberi odavágó is milyen kiélezett küzdelmet hozott a Makó és a CSIKO csapatai között, akik akkor döntetlenre végeztek. A szombat délutáni találkozó sem ígérkezett egyszerűnek, a Csongrád-Csanád vármegyei együttes ugyanis szorosan követi a tabellán az éllovas Mezőtúrt és a CSIKO-t. Az összecsapás makói támadással indult, de az orosházi játékosok szerezték az első gólt, a házi góllövőlistát vezető Szász Bálint gyakorlatilag ott folytatta, ahol a 2023-as év végén abbahagyta.

Németh László is betalált, majd Gazsó Balázs révén a Makó is megszerezte első találatát, ezt követően pedig ugyan szoros mérkőzés alakult ki az első játékrészben, de az orosháziak akarata érvényesült. Viszonylag kevés gól esett az első negyed órában, de orosházi részről a csapatkapitány Pásztor Máté és az őszi szezon során fantasztikus formát mutató Borbély Levente góljaival a 16. percben 3-8-as, majd Szász és Németh László újabb találataival a 26. percben 8-13-as állást mutatott az eredményjelző. A félidő utolsó perceiben viszont a makói játékosok feljebb zárkóztak, jelezve hogy még nem dőlt el a mérkőzés.

A félidőben 3 gól volt az előny (Fotó: CSIKO SE)

Pihenőre 11-14-es eredménnyel vonulhattak a felek és a második játékrész első percei is orosházi találattal indultak Pásztor Máté révén. Később azonban a vendéglátó csapat pillanatai következtek, akik először ledolgozták a hátrányukat, majd a 41. percre egy rövid ideig meg is fordították az állást (19-18). Erre azonban már érkezett az orosházi válasz, hiszen már másfél perccel később ismét a CSIKO-játékosoknál volt az előny.

Kiélezett percek következtek, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó 15 percre azonban makói előnnyel fordulhattak (22-21), majd 10 perccel a vége előtt már háromgólos különbséget mutatott az eredményjelző. A CSIKO játékosai azonban nem adták fel és mint ahogy a szezon során már nem először, ismét sikerült a maguk javára fordítani az összecsapást. 0-4-es orosházi roham következett, Németh László góljával egalizáltak, majd Borbély ismét a CSIKO-t juttatta előnyhöz.

Szász Bálint 9 találatig jutott (Fotó: CSIKO SE)

Így következhetett az utolsó 5 perc, ahol még mindig nem dőlt el a két pont sorsa, a makói Patyi büntetőjével még az 58. percben is 28-28 volt az eredmény. Ezt követően azonban már csak orosházi találatok születtek, először a vezetőedző Héjja Ádám volt eredményes, majd a Makó egyébként nyolc gólig jutó játékosának, Csányinak a lövését Pajkó László védte. Időt kért Héjja Ádám, az utolsó támadással pedig Szász Bálint tette biztossá a CSIKO újabb győzelmét és alakította ki a 28-30-as végeredményt.

 – Egy nagy győzelmet arattunk ma délután. A mérkőzés első fele szinte hibátlan volt, amire készültünk minden sikerült. A második félidőben volt egy hullámvölgyünk, de a CSAPAT ismét összetartott és az utolsó 10 percben mínusz 3-ról fordítani tudtunk. Hatalmas gratuláció a csapatnak – értékelt a játékos-edző.

A következő héten már hazai pályán játszanak (Fotó: CSIKO SE)

Duocor Makói Kézilabda Klub – CSIKO SE Orosháza 28-30 (11-14)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés, Makó, 120 néző
Vezette: Rácz, Rigó
CSIKO SE: Pajkó, Tomozi (kapusok) – Szöllősi 1, Nánási, Nagy Konrád, Míg, Borbély 6, Héjja 2, Fábián, Pásztor Máté 5, Nagy Kristóf, Németh L. 4, Nadicsán 1, Simon 1, Szász 9.
Az ellenfél legjobb lövői: Csányi 8, Bella 6.
Kiállítások: 6 perc illetve 4 perc
Hétméteresek: 4/2 illetve 3/2

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.