- hirdetés -

Október 15-én játszotta következő hazai bajnoki mérkőzését a CSIKO SE kézilabdacsapata, az ellenfél ezúttal a Makó csapata volt. A szorosnak ígérkező mérkőzés végül hozta is a papírformát, hiszen fordulatokban gazdag játék után végül megosztoztak a pontokon a felek.

Simon Boldizsár góljával indult a találkozó, erre azonban rögtön jött két makói válasz, a vendégcsapat jelezte, hogy egyáltalán nem feltartott kézzel érkezett az Eötvös-csarnokba. Kiegyenlített küzdelem kezdődött, de a játék ezen részében a makóiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Gazsó és Csányi találataival építettek ki kisebb előnyt, de leszakadni nem tudtak, az orosházi csapat igyekezett tartani velük a lépést.

Az első 10 perc 5-6-os részeredménnyel zárult, majd a CSIKO játékosai közül ekkor az irányító Borbély Levente jelentkezett több szép találattal. Mivel azonban a vendégek is kihasználták helyzeteik többségét, negyedóra elteltével továbbra is egy gól maradt a különbség (8-9). Vezetésük ellenére időt kért a Makó vezetőedzője, ezt követően pedig a 20. percre eggyel sikerült növelni az előnyüket. A CSIKO azonban nem adta fel, hiszen ezt követően egy 5-0-s hazai széria következett.

Lászlai Szabolcs hozta fel a csapatot egy gólra, Borbély kiegyenlített, Simon pedig visszaszerezte a vezetést. Ezt követően azonban visszaállt a kiegyenlített küzdelem a fej-fej mellett haladó csapatokkal, így az első játékrész döntetlennel, 15-15-ös állással zárult, melyhez Pajkó László is hozzájárult az orosházi kapuban, több szép védést bemutatva. A pihenőt követően ezúttal a Makó szerezte a második félidő első találatát, erre azonban az egész mérkőzésen fantasztikusan játszó Szász Bálintnak és a vezetőedzőnek, Héjja Ádámnak is volt válasza.

Az első félidőben látottak azonban a második játékrész során is visszaköszöntek, hiszen újabb fordulatok vártak a játékosokra és az Eötvös-csarnok közönségére. A Makó csapata ismét magához ragadta az irányítást és ezúttal ők fordították meg az állást (38. perc: 19-21). Alig két perccel később a CSIKO-játékosok ismét kiegyenlítettek, de megfordítani az állást már nem sikerült, sőt a játékrész közepére megint visszaállt a kétgólos vendégelőny.

Szász Bálinton azonban semmi sem múlt, újra betalált, majd Pajkó is újabb védéssel jelentkezett a kapuban, így a 47. percre ismét döntetlen állás alakult ki. A legrosszabbkor jött a holtpont, hiszen a következő percek már egyértelműen a vendégcsapat játékosaié voltak. Újra szereztek két gólt, ezt azonban a mérkőzés végső periódusára ráfordulva ezúttal tovább tudták növelni. De szerencsére az utolsó 5 perc is méltó volt a találkozón addig látott izgalmakhoz.

A nagyobb makói előnyt a végére 27-30-ra csökkentette a házigazda, majd emberelőnyt és hétméterest harcoltak ki. Ezt Németh László be is lőtte, így az 57. percben hirtelen ismét csak 1 gólnyi volt a különbség. A CSIKO játékosai pedig egy, az első félidei feltámadáshoz hasonló játékot mutatva ismét döntetlenre módosították az állást. 30-30-al fordultak a felek az utolsó játékpercre, a makói támadás azonban ezúttal már nem járt góllal és bár kevesen gondolták volna ezt a forgatókönyvet pár perccel korábban, de az orosházi játékosok a győzelemért támadhattak.

Erre azonban már nem maradt elég idejük, de egy pontot megmentve döntetlennel zárták a találkozót. Mindkét csapat ugyanúgy 15 gólt szerzett mindkét félidőben, a találkozó így 30-30-al zárult. Ez azt jelentette, hogy megőrizték vezető helyüket a tabellán, 9 ponttal állnak az élen a 8 pontos Mezőtúr, a 7 pontos Újkígyós és a 6 pontos Makó előtt az NB II-es bajnokság H-csoportjában.

– Szeretnénk újra megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek és buzdítottak a végsőkig. A mérkőzést nézve sajnos nagyon sok hibával játszottunk az elejétől kezdve. Amiket megbeszéltünk edzésen és az öltözőben kezdés előtt, abból az első 10. percben több gólt is kaptunk. Utána le tudtuk ezeket mérni és tudtunk rájuk reagálni, de így is több védekezési hiba volt és támadásban is többször eladtuk a labdát. De az utolsó percekben a szívünk vitt minket előre és vissza tudtunk jönni x-re. Megvolt az esély a győzelemre is, de ott már sajnos kevés idő maradt hátra – értékelt a lefújást követően a vezetőedző, Héjja Ádám.

Most egy két hetes szünet következik a csapat számára, a következő bajnoki mérkőzésüket idegenben játsszák majd a Pick Szeged 3. számú csapata ellen. Az Eötvös-csarnokban legközelebb november 12-én láthatják a CSIKO-t az orosházi kézilabdaszurkolók, akkor pedig a Békés U21-es gárdáját fogadják majd a játékosok.

CSIKO SE Orosháza – Duocor Makói Kézilabda Klub 30-30 (15-15)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 200 néző
Vezette: Kovács, Simó
CSIKO SE: Pajkó, Tomozi, Paulik (kapusok) Ambrus 1, Andrikó, Pásztor Ákos, Pásztor Máté 1, Szász 11, Lászlai 1, Nagy K., Simon 5, Nadicsán, Viczián, Borbély 5, Németh L. 5, Héjja 1
Az ellenfél legjobb góllövői: Csányi 8, Gazsó 6, Valaczkai 5
Kiállítások: 2 perc illetve 8 perc
Hétméteresek: 
5/3 illetve 2/1

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.