- hirdetés -

Az év eleje minden esztendőben a válogató versenyek időszaka a birkózóknál. Itt dől el, kik viselhetik a címeres mezt a világeseményeken. A sort az U15-ös korosztály kezdte. Mindkét fogásnemben ott voltak a Spartacus birkózói.

Február negyedikén a Kozma István Birkózó Akadémia adott otthont az U15-ös korosztály kötöttfogású válogatójának. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot (OSBK) ezen a versenyen hárman képviselték. A 41 kilóban induló Kiss Levente ötödik helyen végzett, a 48 kilós Pusztai Márk és a 75 kilóban versenyző Bereczki-Varga Szilárd pedig egyaránt a harmadik helyen zárt.

Talán a második válogatón fordított lesz az első kettő sorrendje (Fotó: OSBK)

A fővárosi verseny folytatása a hét végén, Kecskeméten volt. Szabadfogásban Pusztai Márk és Bereczki-Varga Szilárd is a döntőig verekedte magát. Sajnos a győzelmet nem sikerült megszerezniük, mindketten a második helyen fejezték be a küzdelmeket.

Bereczki-Varga Szilárd is ezüstérmet szerzett a válogatón (Fotó: OSBK)

Páli Sándor, az egyesület vezetőedzője elmondta, mindkét fiú remekül birkózott. – Döntőbeli ellenfeleik nagyon jók és erősek, különösen a Vasas 48 kilós, ukrán származású fiatalja, de mint tudjuk, nincs legyőzhetetlen ellenfél. Dolgozunk tovább, hogy az egy hónap múlva esedékes második válogató versenyen fordított sorrend alakulhasson ki, azután pedig majd meglátjuk. Egyelőre mindkét srác ott van a tűz közelében és egy pillanatra sem tett le a címeres mezről – összegzett Páli Sándor vezetőedző.

A válogató versenyek sorában a hét végén az U20-as korosztály következik. Az orosháziak ezen a versenyen is ott lesznek, mi pedig arról is beszámolunk majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.