- hirdetés -

Egy Békés vármegyei kisebb települést tanárát tartóztatták le szexuális visszaélés gyanújával, ahogy a 13 éves gyermek apját is őrizetbe vették a rendőrök. Újabb részletek derültek ki a pedofilbotrányról, többek között előkerült egy beszélgetés arról, ahogy a tanár próbál elcsábítani egy másik, 15 éves fiatalt.

Az ügyet a Pestisracok.hu hozta nyilvánosságra még hétfőn. Megkeresésükre a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta a lapot, hogy az érintett ügyben az Orosházi Rendőrkapitányság február 3-án szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit. A rendőrség válaszában azt is leírta, hogy mindkét gyanúsított egy 13 éves gyermek sérelmére követett el a megalapozott gyanú szerint szexuális cselekményt, az egyik gyanúsított pedig a gyermek apja. A nyomozásról az eljárás miatt, valamint a gyermekre tekintettel azonban bővebb tájékoztatást nem adtak.

A gyanúsítottak helyzete a teljesebb kép alapján azonban most még súlyosabb, mint amit eddig lefestettünk – olvasható a PS újabb cikkében.

A Békés vármegyei pedofilbotrányt közelről ismerő lapforrás szerint a 13 éves áldozat nem a nevelt lánya, hanem vér szerinti gyermeke a szexuális visszaéléssel gyanúsított apának.

„Valóban terjed olyan pletyka, hogy az apa ajánlotta fel a gyerekét a történelemtanárnak, de erre vonatkozóan nem merült fel adat. Az édesapa az, aki a bűncselekmény gyanúját bejelentette a rendőrségen. Az őrizetbe vételére azért került sor, mert a fiatalkorú lány kihallgatása során elmondta: saját apja is folytatott vele szexuális cselekményt, méghozzá már évekkel ezelőtt” – fogalmazott informátor.

Mint írták, azt egyelőre nem tudni, hogyan került a gyermek a tanár, N. Z. lakására. Úgy tudják, a kiskamasz viszont azt mondta a rendőröknek, ő levetkőzött, Z. bácsi pedig csak nézte őt meztelenül, közben önkielégítést végzett. A 13 éves lánytól a nyomozók megkérdezték, volt-e már szexuális kapcsolata (ennek abból a szempontból lehet jelentősége, hogy megrontásról beszélhetünk-e), mire a gyermek azt mondta, 10 éves kora óta már nem szűz, és saját édesapja avatta be.

A lap értesülései szerint, már a tanár előző munkahelyén, egy orosházi általános iskolában is felmerültek aggályok a pedagógussal, ott emiatt szűnt meg a munkaviszonya. A szerkesztőség megkapott több elmentett üzenetet, amelyeket akkoriban küldözgetett egy volt tanítványának. Az a lány a zaklatás idején 15 éves volt.

Az üzenetekben olyanokat is ír a férfi, hogy megsimogatná a lány melleit, a fenekét csupa finom szeretettel, de ha nem engedné a lány, akkor sincs semmi baj. “Azért nagy Szeretés!”. Ugyan a tini ezután már csak jó éjszakát kíván, a lementett üzenetek szerint még aznap éjjel, sőt, napokig bombázza üzenetekkel Z. bácsi. Először csak a fenti társalgást követően egy órával arról biztosítja, hogy ez csak játszadozás volt, csak játszott a gondolattal és meg is kapta, amire vágyott. Majd mivel nem kap választ továbbra sem, aggódni kezd és arra kéri a fiatalkorút, tartsa a diszkréciót, törölje az üzeneteit.

Azonnali hatállyal kirúgták

Az intézményvezető számára 2023. február 7-én vált részben ismertté a bűncselekmény gyanúja, amit azonnal jelzett a tankerületi központ részére. A bűncselekménnyel gyanúsított férfi 2022 szeptembere óta tanított óraadóként, megbízási szerződése azonnali hatállyal felmondásra került 2023. február 7. napján – írta a tankerületi központ a PestiSrácok kérdésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.