- hirdetés -

Az Orosházán szolgálatot teljesítő tűzoltók hétköznapjait teszi komfortosabbá az önkormányzat által biztosított háztartási gép. A korábban teljes felújításon átesett parancsnokságon immáron egy új mosogatógép is „szolgálatba” állt. Dávid Zoltán polgármester köszönte meg a város lakóinak nevében a kéklámpások áldozatos munkáját.

Nem mondhatunk elégszer köszönetet az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak térségben nyújtott tettrekészségéért. A működési területükön tizenkét település, több mint ötvenezer lakosának biztonságáért állnak szolgálatba nap mint nap. Dávid Zoltán polgármester a háztartási gép átadásakor hangsúlyozta, az orosháziak biztonságérzetének megőrzése kiemelt jelentőséggel bír, ezért elkötelezett a tűzoltók, rendőrök, mentősök munkájának támogatásában. Amennyiben a város hozzá tud járulni a még hatékonyabb működés, vagy akár a tűzoltók komfortérzetének javításához, abban ezt követően is támogatólag lép fel.

– Az elmúlt évek jó gyakorlatát folytatva, az önkormányzat révén idén is 200 ezer forint értékű tárgyi adománnyal bővülhetett a szervezet eszközparkja. Ezúttal is az általuk javasolt gép beszerzéséhez nyújtottunk támogatást. Az orosházi tűzoltók szakszerűen, gyorsan és precízen járnak el, mintaszerűen teljesítenek szolgálatot. Fontosnak tartom, hogy a köszönetünket egy a hétköznapjaikat segítő, hasznos tárgyi eszközzel is kinyilvánítsuk, kifejezve hálánkat hősies helytállásukért – mondta el Dávid Zoltán polgármester.

Bohák János alezredes (b) vette át Dávid Zoltán polgármestertől az új háztartási gépet (fotó: Nagy Kristóf)

Az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a napi, beavatkozói létszám 13 fő, az állományban összesen 66 fő szolgál. Bohák János tűzoltó alezredes úgy véli, sikerült „belakni” a teljes felújításon átesett parancsnokságot. A most átadott új mosogatógép kényelmi funkciót tölt be és teszi könnyebbé hétköznapjaikat. – Egyszerűbb, gyorsabb és költséghatékonyabb lesz az életünk. Az állomány naponta többször étkezik itt, ezért nagy hasznunkra válik a gép. Örömmel fogadtuk ebben az évben is az önkormányzat felajánlását – tette hozzá.

A parancsnok kitért rá, az orosházi tűzoltók éve eddig csendesebben indult. Az ezen időszakra jellemző szénmonoxid-érzékelővel kapcsolatos riasztási szám magas. Ezek egy része téves jelzés, de megnyugtatólag hat, hogy egyre több háztartásban jelen van az eszköz. Bohák János emellett javasolja a füstérzékelő beszerzését is, szerinte legalább az alvásra szolgáló helyiségekben érdemes elhelyezni egyet, megelőzve ezzel a súlyos tragédiát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.