- hirdetés -

Tavaly decemberben adtunk hírt arról, hogy egy háromgyermekes édesanya kezdeményezésére ajándékokat osztanak szét a város óvodáiban, emellett a család a rászorulókon is szívesen segít. Az orosháziaknak annyira megtetszett mindez, hogy – ahogy Kovács Nóra fogalmazott – azóta is pörög az angyaljárat adományvonala. Éppen ezért egy újdonsággal készültek az adakozó szellemű lakosoknak.

Orosháza Angyalkái néven hozta létre azt a csoportot Kovács Nóra és párja, Konkoly Norbert, ahová az eredeti tulajdonosaik számára feleslegessé vált dolgokat várják. Az angyalkák közé pedig minden orosházi, szentetornyai, illetve rákóczitelepi csatlakozhat, aki úgy gondolja, szívesen segítene.

– Négy éve csinálom már mindezt, ez a mostani ötlet pedig úgy indult, hogy miután tavaly elindultunk az angyaljárattal, volt egy család, amely megkeresett minket, hogy szükségük lenne néhány dologra. Nem ismertük a családot, ezért nem lehettünk biztosak abban, hogy valóban szükségük van erre, így személyesen is találkoztunk, valamint az anyaotthont is megkérdeztük, valóban rászoruló családról van-e szó. Miután megtudtuk, hogy tényleg szükségük van néhány dologra, körbejártuk szinte az egész megyét, hogy begyűjtsük a felajánlásokat. Játékokat, ruhákat, élelmiszert kaptunk, mindez pedig óriási segítség volt a családnak – mondta az orosházi édesanya.

Kovács Nóra hisz az összefogás erejében (fotó: HD)

Kovács Nóra és családja most ezt az adományvonalat szeretné továbbvinni. A kezdeményezés mellé állt Gyapjasné Béres Enikő is, aki ahogy tudja, segíti Nórát és párját, hiszen ezzel több ember életét könnyíthetik meg. – Bárki kerülhet hasonló helyzetbe, amikor jól jönnek a segítőkész emberek – hangsúlyozta Nóra.

Ahogy közösségi média profilján is említi: „Ami egynek felesleges, az lehet, hogy a másiknak kincs.” A kezdeményezés híre gyorsan terjedt, így egyre több rászoruló családnak tudnak segíteni azzal, hogy ezeket a tárgyakat – legyen az bútor, ruha, élelmiszer vagy játék a gyerekeknek –, ha kell el is szállítják a családokhoz, így az adományozónak csak annyi a dolga, hogy jelzi Nóra és párja felé a csoportban, hogy mit tudna odaadni annak, akinek szüksége van rá.

– Amikor valamit nem tudunk megadni a gyermekünknek, az nagyon rossz érzés. Ilyenkor elgondolkozunk, hogy vannak, akik nem biztos, hogy olyan szerencsések. Hozzá kell tennem, én csak úgy hozok el bármit a felajánlóktól, ha tudom, van hova adni. Enikőnek pedig köszönünk mindent, hiszen a jövőbeli terveink megvalósításában is nagy szerepe van – mondta Nóra, majd hozzátette, a Mikuláshoz hasonlóan húsvétkor is készülnek egy aranyos programmal a gyerekeknek. – Bármi, ami felesleges, mi szívesen elhozzuk. Mivel sok család jelentkezett, így minden adomány jól jön – tette hozzá.

Szívből nyújt segítséget az orosházi édesanya (Fotó: Archív)

A kezdeményezésről szóló poszt alatt már többen is gratuláltak az édesanyának és párjának a nagyszerű ötletért. Az Orosháza Angyalkái csoportban pedig már több mint hatvanan vannak, és a szám egyre növekszik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.