- hirdetés -

Több mint kétszáz fiatal zenész mutathatta meg tehetségét a fővárosban.

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós növendékei is játszottak az elmúlt napokban Budapesten. Az első alkalommal rendezett Zeneiskolai Rézfúvós Fesztiválon szép sikert értek el az orosházi tanítványok.

Ördög Ádám Barnabás (tanára: Debreceniné Szabó Szilvia) baritonkürtön arany minősítést, Kovács Kristóf (tanára: Debreceniné Szabó Szilvia) harsonán arany minősítést, Vas Milán László (tanára: Debreceni Örs) kürtön ezüst minősítést, Bereczki-Varga Richárd (tanára: Debreceni Örs) kürtön arany minősítést érdemelt ki. A gyerekeket zongorán Szénási Anikó és Lászlai Krisztina tanárnők kísérték – tudtuk meg a zeneiskola tájékoztatásából.

A találkozónak a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium adott helyet. A fesztivált a szervezők többek között azzal a céllal rendezték meg a tehetségkutatás mellett, hogy a rézfúvós hangszereken játszó növendékek bemutatkozási, szereplési lehetőséget kapjanak. Mind a növendékek, mind a tanárok számára lehetőség nyílt a tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.