- hirdetés -

Örömteli esemény helyszíne volt péntek délelőtt Lőkösháza. A Vidékfejlesztési Pályázat keretében elkészült egy új, a településen élők mindennapjait jelentősen megkönnyítő szilárd burkolatú út.

A projektzáró, útátadó ünnepségen Erdős Norbert Dél-Békés országgyűlési képviselője köszöntötte elsőként a jelenlevőket. Beszédében elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Pályázat második körénél tartunk, ennek volt része a most elkészült, 610 méteres, 3-5 méter széles aszfaltozott útszakasz is, melynek bekerülési költsége közel 30 millió forint volt.

Az új út jelentősen megkönnyíti sokak munkáját (Fotó: Kovács Lajos)

– Az első kört 2016-ban írták ki, a másodikat 2021-ben. A ’21-es kiírásban több, mint 1150 igényt adtak be, ebből több, mint nyolcszázat bíráltak el pozitívan, mintegy százmilliárd forint értékben. Ha együtt nézzük a két kiírást, akkor azt láthatjuk, hogy ebből a vidékfejlesztésre szánt forrásból, Magyarországon 2500 kilométer út készült el – mondta el a képviselő, aki örömét fejezte ki, hogy ismét egy sikeresen befejezett projekt zárásán vehetünk részt, ismét fejlődött, ismét élhetőbbé vált egy általa képviselt település.

Bíró Csaba ügyvezető (Torm-Agro Kft.), Erdős Norbert képviselő és Szűcsné Gergely Györgyi polgármester (Fotó: Kovács Lajos)

Az útavatáson Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere kifejtette, hogy az elkészült új útszakasz sokak mindennapjait, munkáját könnyíti meg.

– Nagyon fontos számunkra ennek a pályázatnak a sikeres befejezése, több okból is. Ez a külterületi út elvisz a település egyik legnagyobb mezőgazdasági szolgáltatójához, a Torm-Agro Kft.-hez, akik szolgáltatásait nagyon sok gazda veszi igénybe. Az út mellett található a település temetője, amelynek por és sármentes megközelíthetősége nagyon sok ember számára fontos. Ezek mellett az út a gazdálkodók és az erdészet munkavégzését is jelentősen segíti – tette hozzá a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.