- hirdetés -

Egy látványos kiállításnak ad otthont a napokban a Petőfi Művelődési Központ. A Petőfi Irodalmi Múzeum által kialakított, a költő műveit és életpályáját tartalmazó tárlat az intézmény színháztermi előcsarnokában várja az érdeklődőket.

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2023-ban nyílt új, állandó kiállításához kapcsolódó, installációs elemekből kialakított Petőfi 200 vándorkiállítás célja, hogy az ország bármely pontjára eljuttassa az életmű új megközelítésű értelmezését. A tárlat látványos grafikai megoldásaival és megfogalmazásával átfogó képet nyújt a költő életútjáról és életművéről. 

Orosházán január 29. és február 6. között tekinthető meg a Petőfi Művelődési Központ színháztermi előcsarnokában. A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet és a művelődési központ szervezésében valósulhatott meg a városban. A tárlatot a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói is megtekintették pedagógusaik kíséretében, pénteken délelőtt a 9. C osztály informatika tagozatos diákjaival találkoztunk.

Az intézmény magyar-spanyol szakos tanára, egyben a gyerekek kísérője, Bus Natália elmondta, nagy dolognak tartja, hogy a múzeum Orosházára is elhozta a kiállítást és az orosházi diákok is megtekinthetik.

– Petőfi örök, gondoljunk akár a gyermek- vagy a felnőttkorunkra, egészen biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozott már a nevével és arról se feledkezzünk meg, hogy kötelező érettségi tétel a középiskolások számára. Tőlünk a legtöbb gimnáziumi csoport és osztály meg fogja nézni a kiállítást, az eddigi visszajelzések alapján pedig úgy gondolom, hogy tetszik a gyerekeknek. Mint ahogy nekem is, ezért kérdéseket állítottam össze, melyekért plusz ötösöket lehet kapni. Amint visszatértünk, elő is vesszük ezeket a kérdéseket és bízom benne, hogy sok ötöst tudok majd kiosztani – mesélte.

A kulturális együttműködés keretében még számos program várható a továbbiakban is Orosházán, legközelebb február 9-én este, ugyancsak a Petőfi Művelődési Központban. A Sanctum zenés-irodalmi esten Juhász Anna irodalmár meghívott vendégei Zalán Tibor, József Attila-díjas költő és a vele szoros alkotói kapcsolatban lévő, verseiből estet és albumot összeállító Huzella Péter, zenész és Géczi János, József Attila-díjas költő, képzőművész lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.