- hirdetés -

Hagyományteremtő szándékkal hozta létre Medve Hetét a Móricz Zsigmond utcai óvoda, mely hamar a gyerekek kedvencévé vált.

Február 2-án ünnepli a katolikus egyház gyertyaszentelő Boldogasszony napját. A népi hiedelem szerint, ha ezen a napon fénylik az idő, hideg lészen, de ha keményen fagy, vége a télnek. Egy másik hiedelem szerint, ha a medve ezen a napon előbújik a vackából és meglátja az árnyékát a napsütésben, akkor még hosszú telünk lesz. Ebből a kedves kis hiedelemből teremtett most hagyományt az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Móricz Zsigmond utcai telephelye.

Az intézmény és az óvónők egy Medve Hetet találtak ki a gyerekeknek.
– Egész héten medvés játékokkal foglalkozhattak a gyerekek, medvés meséket olvastak és medvés dalokat énekeltek. A csütörtöki napra pedig egy különleges kiállítást szerveztünk – mesélte Zanóczné Markovics Szilvia, telephelyvezető.

A gyerekek is izgatottan várták ezt a napot, hiszen ez a kiállítás azt jelentette, hogy elhozhatták és meg is mutathatták egymásnak saját plüss medvéiket, melyek szinte teljesen beborították az óvoda termeit, folyosóját. Mint mondták, nagy öröm volt látni azt is, hogy az egyébként az intézmény szinte minden hasonló programjában tevékeny részt vállaló szülők milyen lelkesen hozták be akár saját régi, gyermekkori kedvenc plüssállataikat is, amiket kiállítottak.

A gyerekek lelkesen fogadták mind a plüssöket, mind a játékokat, mint ahogy csoporttársaikkal is izgatottan álltak oda egy-egy közös csoportképre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.