- hirdetés -

A tavaly ősszel megvalósult nagy sikerű program folytatásaként Orosháza önkormányzata ismét lehetőséget biztosít az ingyenes lakossági LED-csere-programhoz való csatlakozásra. Ezzel februártól újabb alkalmat teremtenek arra, hogy az otthonokban használt hagyományos izzókat, világítótesteket kisebb fogyasztású LED-izzókra cseréljük.

A programban részt vevő háztartások februártól ismét ledes világításra cserélhetik hagyományos izzóikat, mely nagymértékű energiamegtakarítást jelenthet a családok számára. A hagyományos világításhoz képest a ledes fényforrás használata jelentős előnyökkel rendelkezik, már rövid távon is jobb megoldást jelent például a kedvezőbb fényhasznosítás miatt, emellett a LED-izzók élettartama akár 10 év is lehet. A februárban induló program ezeket az előnyöket szeretné ismét elérhetővé tenni az orosháziak számára, melynek keretében a korábban nem regisztrált fogyasztási helyek után a lakosok ingyenesen cserélhetik le a háztartásukban található régi izzókat új, korszerű, energiahatékony fényforrásokra.

A programban részt vevő háztartások februártól ismét ledes világításra cserélhetik hagyományos izzóikat (Fotó: OrosCafé/illusztráció)

– A tavaly ősszel megvalósult ingyenes LED-csere-programra több mint 500 háztartás regisztrált, és több mint 6000 izzót osztottunk szét Orosházán. Ez a segítség is hozzájárult ahhoz, hogy a háztartások energiatakarékosabban tudjanak működni városunkban. Mivel nagy igény mutatkozott a programra, február elsejétől a családok ismét térítésmentesen tudnak LED-izzókat igényelni. A regisztráció egyszerűsödött, a jelentkezéshez mindössze egy villanyszámlára van szükség. Amennyiben a programmal kapcsolatosan bárkinek kérdése merülne fel, vagy segítségre lenne szüksége a regisztrációhoz, az önkormányzat dolgozói készséggel állnak rendelkezésre – ismertette Dávid Zoltán polgármester.

A háztartások a CYEB Kft. online felületén adhatják le igényüket. Regisztrálni továbbra is minden esetben a villanyszámlán megjelölt felhasználó tud. Az online rendszerben pár perc alatt megtörténik a szükséges adatok rögzítése, melyet továbbítanak az orosházi átadó pontra.

– Tavaly nyáron az Orosházi Életből értesültem a lakossági LED-csere-programról, melyet rendkívül jó lehetőségnek tartottam. Igyekszem szem előtt tartani azokat a megoldásokat, amelyekkel a háztartásomban energiát tudok megtakarítani, valamint a környezetet is kímélem. A regisztrációs folyamat könnyűnek bizonyult és az ügyintézés többi része, majd a LED-égők átvétele is gördülékenyen zajlott – fogalmazott dr. Pető Margit, aki az elmúlt évben megvalósult programban vett részt. Orosházán az ingyenes lakossági LED-csere-programra február 1. és február 28. között regisztrálhatnak a családok.

(A LED-csere-programról korábban írt cikkünket itt olvashatják.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.