- hirdetés -

Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, a hagyományoknak megfelelően 2023 decemberében is átadták az év kéklámpás elismeréseit. A következő napokban, hetekben egyesével is bemutatjuk olvasóinknak a díjazottakat, a sort az Év rendőrének megválasztott Dósai-Molnár Krisztián főtörzszászlóssal folytatjuk.

Tavaly december 21-én a polgármesteri hivatal kistermében adták át az Év rendőre, mentője, tűzoltója és készenléti rendőre elismeréseket. A díjakat Dávid Zoltán polgármestertől vehették át a kiemelkedően teljesítő kéklámpások. A polgármester akkor kiemelte, hogy minden rendőr, mentő, tűzoltó vagy készenléti rendőr elismerést érdemel azért, amiért a 2023-as évben is segítettek, szolgáltak és védtek.

Az Év rendőre címet Dósai-Molnár Krisztián főtörzszászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka kapta, aki még 1999. július 1-én szerelt fel a testülethez, akkor Pest megyében kezdte meg a szolgálatot. Már az első munkahelye is a rendőrség volt, ami a mai napig nem változott, 2001-ben ráadásul lehetősége nyílt arra, hogy hazatérhessen és az Orosházi Rendőrkapitányságon lássa el feladatát. 

Immár 25 éve dolgozik a rendőrség kötelékében (Fotó: Nagy Kristóf)

Abban az időszakban szinte mindenki, aki rendőrnek jelentkezett, a szolgálati nyugdíj, a haza védelme vagy éppen maga a rendőri hivatás miatt választotta ezt a pályát. Mint mondta, őt az utóbbi kategória, azaz a rendőri hivatás szépsége fogta meg, nem is gondolkodott el azon, hogy más munkakörben szeretne dolgozni. Annak idején még a Pest megyei szolgálata során járőrként kezdett, majd hamarosan az orosházi kapitányság kötelékében körzeti megbízott lett Gádoroson. Ezt 2001. november 1-től kezdve egészen a 2013-as évig látta el.

Onnantól pedig a KMB alosztályon, bent a kapitányságon végzett csoportvezetői feladatokat, majd először még ügyeletesként, utána a változásokat követve szolgálatirányító parancsnokként látja el munkakörét. Elmondta, hogy a szolgálatirányító parancsnok felel az aznap szolgálatban lévő egyenruhás állomány közterületi munkájáért, ide tartozik az eligazítás, beszámoltatás, az egész napos tevékenységük megszervezése, koordinálása és felügyelete. 

Dósai-Molnár Krisztián lassan negyedszázados munkája pedig az Év rendőre elismeréssel még jobban megtérült, a díjra nagy megtiszteltetésként tekint.
– Az elmúlt mintegy 25 éves pályafutásomnak ez egy olyan motívuma, mely kiemelt helyet foglal el az életemben. Meglepett a kapitányság vezetőinek választása, de nagyon igyekszem rászolgálni és megosztani ennek a negyed századnak a tapasztalatát a fiatalabb kollégáimnak. 

Egyfajta mentorszerepet tölt be a kapitányságon, igyekszik átadni tapasztalatait a fiatalabb generációknak is (Fotó: Nagy Kristóf)

Nagyon szívesen csinálom, amit csinálok és bízom benne, hogy sikerül idővel sok olyan dolgot átadni, amit majd a későbbiekben is tudnak hasznosítani a mindennapok során ugyanúgy, mint a szolgálati idejük alatt – foglalta össze.

Krisztián szabadidejét egyébként a futás teszi ki, több orosházi sport- és jótékonysági eseményen is találkozhattunk vele, részt vett többek között a Mikulásfutáson és a Kihívás Napján, de tervei között szerepel a SPAR Maraton teljesítése is 2024-ben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.