- hirdetés -

Megszokhattuk, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár csapata időről-időre új, innovatív ötletekkel áll elő és igyekszik teljesebbé tenni szolgáltatásai körét. Ezúttal az óvodásoknak kedveskednek akciójukkal, mely már negyedik éve töretlen sikernek örvend.

A pandémia idején, mikor már egy éve zárva volt a könyvtár, a felnőtt olvasókhoz hasonlóan a kicsik sem mehettek be. Buzai Csaba könyvtárigazgató és csapata mindenképp tenni akart ez ellen valamit. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed menjen a hegyhez – gondolták. A gondolatot tett követte és el is indult a Mesekosár projekt.

Az akció lényege, hogy a könyvtárosok összeállítanak egy-egy harminc, negyven gyermekkönyvet tartalmazó mesekosarat, amit ki is visznek az óvodákba. Egy-másfél hónapot vannak egy oviban a könyvek, aztán mennek tovább a másikba.

Megérkezett az újabb gyűjtemény, melyekből olvashatnak a gyerekeknek (Fotó: Justh VK.)

– Minden orosházi óvodával van együttműködési megállapodásunk – legyen az önkormányzati, egyházi fenntartású, vagy magán óvoda – amelynek keretében most is végezzük a könyvek kiszállítását, mikor már nincsenek az induláskor meglévő akadályok. Fontosnak tartjuk, hogy minden orosházi óvodás megkapja ezt a lehetőséget. Mintegy 250-300 gyerekkönyv vesz részt a körforgásban, melyeket folyamatosan cserélnek a kollégáim és frissítik az állományt. Ezt az akciót egész évben folytatjuk. Az óvónénik szeretik és azt hallottuk, hogy a gyerekek is – mondta el Buzai Csaba könyvtárigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.