- hirdetés -

Két sikeres pályázatról számoltak be Gádoroson január 19-én. A sajtótájékoztatón Erdős Norbert országgyűlési képviselő mellett a település polgármestere, dr. Szilágyi Tibor, illetve a Gádoros Fejlődéséért Egyesület elnöke, Fekete Tiborné volt jelen, hogy beszámoljanak a Gádorost érintő támogatásokról.

Az elmúlt évben összesen 11.944.000 forintot nyert rezsikompenzációra Gádoros, az utolsó alkalommal ennek az összege másfél millió forint volt. Többek között erről is szólt a január 19-i sajtótájékoztató, melynek a gádorosi Justh Zsigmond Könyvtár adott otthont.

– Fontosnak tartjuk, hogy Gádoroson a két legfrissebb – mind önkormányzati, mind pedig civil szervezettel kapcsolatos – sikeres pályázatról beszámoljunk. A REKI tekintetében ugye másfél millió forintot nyert a település, míg a Gádoros Fejlődéséért Egyesület 1.790.000 forintos támogatásban részesült a Magyar Falu Program pályázatán belül – ismertette Erdős Norbert országgyűlési képviselő, majd hozzátette, amikor csak lehetősége van igyekszik rávilágítani arra, milyen fontosak a civil szervezetek, azok ereje, hiszen a helyi közösségek akkor élhetnek igazán, ha aktívak és alkotnak.

A sikerekkel kapcsolatban dr. Szilágyi Tibor polgármester elmondta, a 2023-as évben a megemelkedett gáz-, illetve vízdíjak kifizetésére külön támogatást kaptak. A 11.944.000 forintos összeg sokat segített nekik abban, hogy a felhalmozódott számlákat ki tudják fizetni, hiszen az önkormányzat közmű költsége az 50 millió forintot is elérheti. – Nagyon hálásak vagyunk ezért a támogatásért – fűzte hozzá a polgármester, majd átadta a szót Fekete Tibornénak, a Gádoros Fejlődéséért Egyesület elnökének.

– Egyesületünk 2020 óta van hivatalosan bejegyezve. Általában hátrányos helyzetű csoportokat segítünk, vagy adományozásokat szervezünk egy-egy jótékonysági eseményen. Jelenleg 14 taggal és 6 önkéntessel tevékenykedünk, a Magyar Falu Program keretében pedig most 1.790.000 forintot nyertünk a Közösségi Fejlesztések Megvalósítása Gádoroson című projektre. Természetesen nagyon örülünk, és hálásak vagyunk, hiszen a rendezvényeinket eddig csak felajánlások útján tudtuk lebonyolítani – mondta az egyesület elnöke.

A Gádoros Fejlődéséért Egyesület egyébként idősödő településükre gondolva a pénzből a szépkorúak számára szeretnének kedvezni, és az idősek világnapjára rendeznek majd egy színvonalas eseményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.