- hirdetés -

Salgótarjánt fogadta vasárnap az ULE női futsal csapata.

Az NB II-es női bajnokság ötödik fordulójában bravúros döntetlent ért el az Orosházi MTK-ULE női csapata. A Pardi László vezette kék-fehér hölgyek a rutinos, összeszokott játékosokból álló Salgótarjánnal szemben raboltak úgy pontot, hogy kétszer is egalizálni tudták az eredményt.

Orosházi MTK-ULE – Salgótarjáni VSE     2–2    (0–1)

NB II-es női futsal mérkőzés. Orosháza, 80 néző. Vezette: Baráth, Medovarszki J. (Zsótér).

Orosháza: Palócz – Zvolenszki V., Baksa, Szabó T., Mekis-Kis. Csere: Győző Tamara, Szlopoczki N., Horváth T., Szakál, Orosz-Tóth, Bognár, Győző Tilla. Edző: Pardi László.

Gólszerzők: Szabó T. (23.), Mekis-Kis (32.), ill. Bujtár-Bokor (12.), Bali (28.).

Pardi László: – A bajnokság kezdetén tudatában voltunk annak, hogy minden pontért meg kell szenvednünk. Így volt ez ma is. Védekezésben sokat fejlődtünk és rengeteget dolgoztunk mezőnyben. Mindkét oldalon kevés gólszerzési lehetőség adódott, a kapott gólokra jól reagáltunk, hiszen kétszer is egyenlíteni tudtunk, a döntetlen reális eredmény. Gratulálok a lányoknak a hozzáállásukért, köszönet szurkolóinknak a hangulatért!

Petri-Szabó Tünde csapatkapitány részletesen értékelte a mérkőzést.

– Kemény mérkőzésen sikerült pontot szereznünk, egy kiváló ellenfél ellen, kétszer is hátrányból egalizálva. Büszke vagyok a csapatra, ma is bizonyítottuk, hogy megálljuk a helyünket ebben a nehéz bajnokságban. A védelmünk nagyon jól működött, a hátsó játékosaink bátran felmerték vállalni, hogy belépjenek a játékba, ezáltal megvoltak a lehetőségeink a kapu előtt. Az első félidő még egygólos vendég vezetéssel zárult. A második félidőben jól kezdtünk, egy labdaszerzésből rögtön egyenlítettünk, Szakál Petra remek ütemű átadásából szereztem gólt. Kapusaink kiváló teljesítménye mellett a mezőnyben is minden játékosunk igyekezett a maximumot hozni, a cserejátékosok is jól szálltak be a meccsbe. Voltak ugyan hibáink, de helyenként kifejezetten szép támadásokat vezetve sikerült győzelemmel felérő döntetlent elérni egy rutinos és erős ellenféllel szemben – kezdte az értékelést a csapatkapitány.

– A második egyenlítő találatot szerző Mekis-Kis Vivien Kitti játékát szeretném kiemelni, a mai napon nagyszerű egyéni játékkal vette ki a részét a sikerből, akárcsak két kapusunk, Győző Tamara és Palócz Mónika, akik mindkét játékrészben fontos védésekkel segítették a csapat játékát. Mellette persze dicséret illeti a csapat összes játékosát, hiszen rengeteg mezőnymunka, sokszor kevésbé látványos, de annál fontosabb apró összetevői vannak egy ilyen sikernek. Köszönjük a szurkolók támogatását, akik ismét fantasztikus hangulatot teremtettek számunkra – tette hozzá.

Az 5. helyezett OMTK-ULE a 6. fordulóban, január 19-én a 3. helyen álló Eger SE otthonába látogat.

fotók: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.