- hirdetés -

A tavalyi, 2023-as év végén is megköszönték azoknak a személyeknek a munkáját, akik megszakítás nélkül, évtizedek óta a város önkormányzatánál vagy annak valamely intézményénél dolgoznak. A következő hetekben olvasóinknak is igyekszünk bemutatni a jutalmazottakat, elsőként Vas Norbert informatikust, aki a Polgármesteri Hivatalnál töltött 25 éves munkaviszonya miatt részesült az elismerésben.

– 1996-ban végeztem a főiskolán, az volt az első diplomám és még abban az évben megkaptam a behívót sorozásra, akkor ugyanis még volt sorkatonai szolgálat. Ott A-kategóriát kaptam, alkalmasnak ítéltek, így vártam, mikor visznek el katonának. Én azonban időpazarlásnak gondoltam azt az egy évet és találtam is közben egy olyan lehetőséget, mely szerint a sorkatonai egyéves szolgálatot ki lehetett váltani egy 18 hónapos polgári szolgálattal. Ezt pedig a Polgármesteri Hivatalban töltöttem, ami a későbbiekre is nagy befolyással bírt – mesélt a kezdetekről.

Mint mondta, az építéshatóságon kapott adminisztratív munkakört, tervdokumentációkat kellett feldolgoznia, így kezdődött a hivatali karrierje. Az akkori másfél év alatt pedig nagy könnyebbséget jelentett neki, hogy hazajárhatott, úgy érezte, van értelme annak, amit ott csinál. Ahogy fogalmazott: Nem a katonaság ruháját koptattam, nem az ő paprikás krumplijukat ettem, hanem a sajátomat. Időközben kiírtak egy pályázatot az építéshatósági osztályon, amit sikerrel vett, így folytathatta a munkát a Polgármesteri Hivatalban, 1998. február 2-i kezdéssel.

Polgári szolgálatát töltötte a hivatalban, akkor kezdődött a közös történet (Fotó: Nagy Kristóf)

– Közben beiratkoztam másoddiplomára az Államigazgatási Főiskolára, ahol 2000-ben végeztem, onnantól kezdve pedig már szinte adott volt, hogy itt maradok és nem is kerestem másik munkahelyet. Ez két dolog miatt volt: szerettem a feladatkörömet és egy nagyon jó közösség részese lehettem és vagyok is a mai napig. Már egy olyan baráti társaság alakult ki, hogy nemcsak a munkaidőben vagyunk együtt, hanem azon kívül is gyakran találkozunk. Külön öröm, hogy több, mint 80 emberrel lehet munkakapcsolatom.

A már említett 2000-es évet követően bővítették az informatikai részleget, így egészen fiatalon kerültem a mostani pozíciómba. Igazgatási rendszerszervezőként végeztem, a szakon belül tanultunk informatikát is, nekem azt beleszámították, ami elég volt ahhoz, hogy ebben a munkakörben dolgozzak tovább. Jelenleg ketten látjuk el a feladatot – árulta el, hozzátéve, hogy nagy örömmel fogadta a negyedszázados jubileuma miatt kapott elismerést. Mint mondta, a lojalitást munkája során is mindig nagyra értékelte és igyekszik ő is az lenni munkáltatója felé.

25 éves munkaviszonyáért kapott elismerést tavaly év végén (Fotó: Nagy Kristóf)

Norbert egyébként rendszeres véradó, már több mint 50-szer nyújtott segítséget, emellett szabadidejében az olvasás és a sport, azon belül is leginkább a fallabda tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.