- hirdetés -

Még tavaly, november 28-án érkezett meg a város főterére Orosháza 2023-as karácsonyfája, egy 35 éves, 12 méter magas nordmann fenyő. Az elmúlt évek hagyományát folytatva az ünnepek végeztével idén is egy rászoruló család kapta meg a felaprított fát, amit január 10-én reggel szállítottak ki nekik az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai.

A fát a korábbi évek hagyományát folytatva – Dávid Zoltán polgármester kérésére – idén is egy rászoruló család kapta meg feldarabolva. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai egy szentetornyai, két kisgyermeket nevelő családhoz szállították ki a mintegy 3 mázsa fát Szentetornyára.

Már hagyomány, hogy a karácsonyi ünnepek, az adventi időszak végeztével a városban felállított fenyőfát egy arra rászoruló család kapja meg tüzelőanyag céljából. Nincs ez másként idén sem, ebben az évben a szociális osztály javaslatára Szentetornyára szállítottuk ki a fát, amit tüzelőként fog hasznosítani a kétgyermekes család – foglalta össze Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Idén is egy rászoruló család kapta meg a felaprított fát (Fotó: Nagy Kristóf)

Dávid Zoltán polgármester és Antal László, a szentetornyai körzet önkormányzati képviselője is meglátogatta a családot, hogy a faadomány mellé egy kis ajándékkal is kedveskedjenek a családanyának, Kolompár Szabinának.
– Nagy segítség ez nekünk, mert elég drága a tüzelő, ezért nagyon szépen köszönjük a segítséget. Pont jól jött most nekünk ez a kis adomány, így a hidegebb időszak érkezésével – nyilatkozta Szabina.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.