- hirdetés -

Az úttörőszövetség megalakulásának 30. évfordulója alkalmából készült ajándékkal Orosháza, a város gyermekeinek. Az országban is egyedülálló játszókertet alakítottak ki, melynek közepén egy 2000 négyzetméter területű rönkvár állt. A napokban a közösségi médiában jelent meg egy fotó erről, mely több embernek előcsalogatta az emlékeit.

Sok száz kisdobos és úttörő zsivajával, vidámságával telt meg a város május 28-án és 29-én – kezdődik az az 1976-os korabeli cikk, mely a Békés Megyei Népújságban jelent meg a játszókert átadásáról. Az ajándékot az úttörőszövetség tanácsa által rendezett kétnapos jubileumi ünnepség keretén belül adták át 1976. május 28-án az akkori Belinszkij-lakótelepen (ez a mai Tass, Töhötöm és Huba utca környékét jelenti). A játszókerttel egy, az országban is egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget szerettek volna nyújtani a fiataloknak, ahol a 2000 négyzetméter alapterületű rönkvár mellett kötélhágcsó, függeszkedő, csúszda, célba dobó pályák és rajzfal is várt a gyerekekre.

A játszókert tervét Soós Béla, akkori költségvetési üzemmérnök álmodta meg, mellyel a zágrábi nemzetközi kiállításon egy díjat is nyert. Az átadó napján az öt orosházi úttörőcsapat kiállítását is megtekinthették a Táncsicsban, illetve a kétnapos esemény során 380 kisdobost avattak úttörőkké.

Kiemelt kép: Bús Mihályné

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.