- hirdetés -

Hamarosan újra parkettára lépnek az orosházi női focisták.

A héten elkezdte a felkészülést az OMTK-ULE női futsal csapata. Pardi László edzővel és Petri-Szabó Tündével beszélgettünk a csapat őszi teljesítményéről és a tavaszi célokról.

Szakmailag hogyan értékeli a lányok teljesítményét a szakember?

– Amikor elindultunk az NB2-ben, tudatában voltunk annak, hogy nehéz mérkőzések és több rutinnal rendelkező csapatok várnak ránk. Nagyon jó mérkőzéseket játszott a csapat, hamar felvettük a bajnokság ritmusát. Eddig három találkozóból kettőt sikerült megnyernünk, viszont a Tehetség SE a győzelmünk után visszalépett, így azt a három pontot elvették tőlünk. Az utolsó bajnoki mérkőzés után edzésben maradtunk. Heti kettő edzéssel készülünk a folytatásra, valamint december 30-án részt vettünk egy 12 csapatos tornán, Dorogon. NB2-es szintű csapatok ellen léptünk pályára. A lányok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, de veretlenül sem (2 győzelem és 3 döntetlen – a szerkesztő) jutottunk a négy közé.

Erős ellenfelek ellen készíti fel csapatát Pardi László vezetőedző (archív fotó: OC)

Mikor folytatódik a bajnokság és milyen célokat fogalmaztak meg?

– Január 14-én már bajnokit játszunk, jelenleg arra a mérkőzésre hangolódunk. Januárban három bajnoki mérkőzés vár ránk, ezután látjuk majd az erőviszonyokat. Még nagyon a szezon elején vagyunk, bízom a jó folytatásban. Célunk, hogy felvegyük a versenyt a többi csapattal, illetve hogy a szurkolóink jó mérkőzéseket lássanak – értékelte a lányok teljesítményét Pardi László edző.

Január közepén a Salgótarjánt fogadják az Eötvös-csarnokban. Mit vár a mérkőzéstől? – Tettük fel a kérdést Petri-Szabó Tündének.

– Január 14-én folytatódik az NB2-es futsal bajnokság. Hazai pályán fogunk játszani egy rutinos, erős ellenféllel. A Nógrád vármegyei Salgótarján csapatában több NB1-es múlttal rendelkező játékos is szerepel. A célunk továbbra is az, hogy jó mérkőzéseket játszunk, fejlődjünk közösen és megálljuk a helyünket ebben a nehéz bajnokságban. Igyekszünk minél több teremtornán részt venni, ahol kötetlenebb a játék és nem is feltétlenül az eredményesség, hanem a jó hangulat és a minél több játéklehetőség van a fókuszban. Számunkra ez nemcsak a fociról szól, hanem a közösségről és a baráti kapcsolatokról is – vélekedett a folytatásról Petri-Szabó Tünde Imola csapatkapitány.

Január 14-én hazai környezetben lép pályára az orosházi együttes (archív fotó: egyesület)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.