- hirdetés -

Ismét egy mozgalmas esztendő áll a Rotary Club Orosháza mögött, a szervezet tagjai viszont az elmúlt évek lendületét folytatva idén sem szeretnének megtorpanni. Hamarosan az egyik legfontosabb visszatérő eseményüket rendezik meg, de jubileumot is ünnepel idén a klub.

A részletekről a Rotary 2023/2024-es évének elnökét, Polyák Jánost kérdeztük, aki elmondta, hogy az elmúlt időszak legfontosabb eseménye a borkínálás volt az adventi hétvégéken. Ezt a város által biztosított helyen, nagyon jó körülmények között, faházból sikerült 2023-ban megvalósítaniuk, mint mondta, a helyszínválasztás és a megrendezés módjának a változás egyaránt pozitív volt.

A Harangos Néptáncegyüttes fiataljait támogatják (Fotó: Nagy Kristóf)

Ők is készültek egy változtatással, ami a környezettudatossághoz kapcsolódott. A forralt bor osztásakor ugyanis bevezették a repoharakat, ami annyit jelent, hogy 300 forintért 2,5 decis, míg 500 forintért félliteres poharakat árultak, összesen mintegy 550-600 darabot sikerült értékesíteniük. A poharak árulásának és így a gyűjtésnek a célja a Harangos Néptáncegyüttes támogatása volt, a gyerekekből és fiatal felnőttekből álló csoportok kelléktárának a fejlesztése.

– A következő nagy kihívásunk a februári bál megrendezése lesz, ami a legnagyobb adománygyűjtő eseményünknek számít. Ezt idén 140 fővel szeretnénk megrendezni az Alföld Gyöngye Hotel báltermében, ahol két új tagot is avatunk a tervek szerint, valamint a Rotary országos szervezetének kormányzója, Kovácsné Gila Erzsébet is jelen lesz. Ezt követően a nőnap és különböző előadások, tagoknál tett látogatások színesítik a programunkat – sorolta Polyák János.

Tavaly 3 év után tért vissza a bál, ami idén is fontos része az éves programnak (Fotó: Horváth Bence)

Az elnök emellett felhívta a figyelmet egy jeles dátumra is, ugyanis április 20-án rendezik meg a klub 20 éves charterét, ami az alapítás megünneplését jelenti. A Rotary Club Orosházán annak idején 2004. április 20-án alakult újjá, ezért az egész időszakot felölelő ünnepséggel akarják lezárni az elmúlt két évtizedet. Szeretnének egy kiadványt is megjeleníteni, írott módon összefoglalni ezt a 20 évet, valamint egy kicsit megállni, számot vetni erről az időszakról.

Terveik szerint 2024-ben is elindítják a Rotary Tehetségdíjat, a Táncsics Mihály Gimnázium és a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium mellett idén már a Székács József Evangélikus Iskola diákjai számára is. A díjazás kimondottan a szakmai eredmények, tanulmányi versenyek alapján történik majd fejenként 100 000 forinttal jutalmazva az adott intézmény diákjait, további tanulmányaikat, karrierjüket támogatva.

Polyák János ismertette a részleteket (Fotó: Pirer Kata)

– A nyarat megelőzően pedig a Kovács Sándor Rotary Horgászversenyt fogjuk megrendezni, ezt is újragondoltuk, azt a célt szolgálva, hogy a horgászatot kedvelők is megismerhessék a Rotaryt, valamint a társklubokból is el tudjanak jönni hozzánk azok a rotarysták, akik a horgászatot szeretik – tette hozzá az elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.