- hirdetés -

Jusztin Balázs ajándékainak bemutatásával zárta az évet a Nekem Értem Velem NGYTM Facebook oldala. Utolsó két bejegyzésükben is rendkívül érdekes dokumentumokkal szolgált a Nagy Gyula Területi Múzeum, idén pedig ugyanúgy folytatják majd az elkezdett sorozatot.

Rengeteg ajándékkal lepte meg a Nagy Gyula Területi Múzeumot Jusztin Balázs. Augusztusi relikviák után novemberben is több érdekes tárggyal, dokumentummal érkezett az intézménybe. A Nekem Értem Velem NGYTM bejegyzése egy, a Ferenc József császár 1883. október 14-i látogatása miatt kiadott „A feltámadt Szeged” elnevezésű kiadványt mutatta be a 2023-as év egyik utolsó bejegyzésében. A lap az 1879-es nagy szegedi árvíz apropóján készült. Az újjáépítési munkálatokat pedig 1883-ban fejezték be, ekkor látogatott a városba a császár is.

A múzeum 2023-as utolsó bejegyzésében már ismét orosházi vizekre evezett Szeged után. Jusztin Balázs ajándékának dobozai pedig szinte kifogyhatatlannak tűnnek. Ennek köszönhetően egy 1977-es helytörténeti dokumentumot mutattak be, amely Orosháza általános rendezési tervét írja le, melyet az akkori városi tanács készíttetett. A dokumentum a város és környéke tervezett fejlesztéseit, beruházásait tartalmazza, többek között az üveggyári iskola és a nagy lakótelepek szerepelnek benne.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.