- hirdetés -

Már az őszi szünetben is nagy sikert aratott a gyerekek és a szüleik körében az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusainak kezdeményezése. Dér Ildikó és Tállainé Szász Csilla tanárnők most a téli szünet fennmaradó napjaira is egy-egy mesével készülnek a legkisebbeknek, melyeket videón hallgathatnak és nézhetnek meg a diákok és az óvodások.

Január 2-tól minden nap este 18 órakor töltik fel az új, mesélős videókat az Eötvös József Katolikus Általános Iskola videómegosztó oldalára az intézmény tanárai, melyekben különböző történeteket olvasnak fel a gyerekeknek. Dér Ildikó a kezdeményezés egyik megálmodója elmondta, már három éve, hogy megfogalmazódott benne az ötlet, azonban az őszi szünetben sikerült először megvalósítani.

– A mese, véleményem szerint nagyon fontos a fiatalok életében, és sajnos azt tapasztaljuk, egyre kevesebb szülő és gyermek nyúl a mesekönyvekhez. Jobban leköti őket az internet. Ez a gondolat szülte az ötletet, hogy mi lenne, ha a szünetben legalább egy kis időre bevonzanánk a kicsiket a mesék világába. Mindez, a fejlődésük szempontjából is fontos, hiszen ezek a történetek nagyon jók a képzelőerő és a kreativitás erősítésére, nem is beszélve arról, hogy pár percre kikapcsolnak a rohanó világból – mondta a pedagógus.

A két tanárnő éppen ezért az őszi szünet sikerei után a téli szünetben is folytatják a sorozatot. Így a téli szünidő maradék napjaira egy-egy mesével készülnek, melyekből az első már meg is lehet tekinteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.