- hirdetés -

A december 27-i projektzáró rendezvény folytatásaként készült évbúcsúztató programokkal Gyopárosfürdő. Délelőtt egy közös futással indult a rendezvény, majd délután a gyermekeket várták az élményfürdőben. A december 28-i eseményen egyébként egész nap ingyenes volt a belépés a fürdő területére.

Habár csütörtökön már nem volt olyan enyhe az idő mint az előző napokban, így is több mint 20 ember érkezett reggel 10 órára Gyopárosfürdő bejáratához, hogy részt vegyen a közös futásban. A fürdő évbúcsúztató eseményének első programjaként a futók között volt, aki jelmezben teljesítette az általa kitűzött távot, mindezt természetesen csak egy közös bemelegítés után, melyet Zalai Csanád az OKC edzője tartott.

– Mi nagyon régóta futunk, kocogunk itt Orosházán és ha egy közös rendezvény van, akkor mindenképpen jövünk – mondta Virágos Gyöngyi, aki társaival érkezett Gyopárosfürdőre egy szerencsét hozó kéményseprőnek öltözve. – Ez egy nagyon jó kezdeményezés, program. Örülnénk neki, ha több ilyen lenne a városban. Habár egy sérülés után vagyok, a cél számomra, hogy legalább egy órán keresztül fussak. Csábító a fürdőbe való ingyenes belépési lehetőség is, amennyiben az otthoni teendők engedik visszajövök majd szaunázni – tette hozzá.

Miután végeztek az alapos bemelegítéssel, mindenki futva indult meg a fürdő bejáratától az új rekortán pályához, ahol addig futottak, míg szeretettek volna. Voltak, akik Gyöngyihez hasonlóan nagyobb távot, akár 10 kört tűztek ki célul, a gyerekek és szüleik közül néhányan egy-két kör után visszatértek a bejárathoz, ahol meleg teával és forralt borral várták a résztvevőket.

– A mai esemény kicsit kiegészíti a tegnapi projektzáró rendezvényt. December 27-én adtuk át ugyanis a „Gyopárosfürdő turisztikai fejlesztése” című projektet, amely a külső elemekről szólt. Ezzel a futással mindamellett, hogy egészséges, és nagy lelkesedéssel vágnak bele az emberek, gyakorlatilag ki is próbálhatják ezeket az elemeket, a rekortán pályát – mondta Bojtor István, alpolgármester.

A futás után a legjobb jelmezekkel rendelkező résztvevők különdíjban is részesültek a regisztrációnál kapott apró ajándékok mellett. Délután pedig már a gyermekeknek kedveztek az élményfürdőben szervezett programokkal. Többek között mesebeli karakterek, óriás játékok, kalandpálya, csillámtetoválás és kézműves foglalkozások várták a családokat, valamint a belső gyermekmedencékben fürdeni is volt lehetősége azoknak, akik szerettek volna.

Fotók: Varju Mihály

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.