- hirdetés -

A GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulói az elmúlt időszakban számos országos, vármegyei és centrum szinten rendezett versenyen vettek részt, melyek során kiváló eredményekkel öregbítették iskolájuk hírnevét. A napokban iskolagyűlés keretében ismerték el a 66 diák és tucatnyi felkészítő eredményét.

Szeptemberben a 11. osztályos tanulók matematika csapatversenyen arany- és ezüst minősítést szereztek, felkészítőik Pörneki Attila és Bodzánné Major Szilvia. Októberben a 11. és 12. évfolyamos rendész tanulók az Országos Haditorna Versenyen különdíjat szereztek a vármegyei Rendőr Road Show keretében, ahol kiváló csapaeredményt értek el. Felkészítőjük Váradi Gergő volt.

Szakács, szakács szaktechnikus és vendégtéri szaktechnikus tanulóik októberben és decemberben is országos versenyeken vettek részt. A XI. Kárpát-medencei Ifjúsági Szabadtéri Főzőversenyen bronzérmet és különdíjat kaptak, míg decemberben a XI. Illéssy Gasztro Kupán egy szakács tanuló arany-, két tanuló ezüst-, két tanuló pedig bronzéremmel zárt, további két tanuló diploma elismerést kapott, két vendégtéri technikus tanuló pedig ezüstérmet. Felkészítőik Balczó Zsolt, Beke Sándorné, Gyenge Edit, Mrena János és Szikora Attila voltak.

A november szintén egy mozgalmas és eredményes hónap volt. Az iskola futball csapata a Szarvason rendezett Laurik Kupán elhozta az első helyezettnek járó díjat. Felkészítőjük Striffel László volt. A fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan az E-On Föld bajnokai országos versenyre neveztek az intézmény 12. osztályos tanulói, akik továbbjutottak a második fordulóba. Nekik még most is szurkolnak, hiszen a verseny jelenleg is zajlik. Felkészítőjük Madarász Ildikó volt.

Ilyen sokan voltak eredményesek az elmúlt hónapok során (Fotó: iskola)

Rugalmas tanulási utak képzésükben a tanulók országos projektversenyen negyedik helyezést értek el, felkészítő Ricziánné Császár Tünde volt. A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis országos versenyen három csapat is képviselte az iskolát, akik ötödik, hetedik és tizedik pozíciókban végeztek a nem kevesebb, mint 1200 csapatból. Felkészítőjük Lukács Magdolna volt. Szintén novemberben a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi szimulációs versenyén 13 tanuló indult. Egyikük a második fordulóba is továbbjutott, ez a verseny még szintén zajlik, felkészítője Bánszkiné Forgó Szilvia.

December első hetében a 11. osztályos fodrász tanulók Pécsett, a Simonyi Károly Szakközépiskolában rendezett országos fodrászversenyen fonás kategóriában ért el nyolcadik helyezést, felkészítője Meszlényiné Mária volt. Külön büszkeséggel számoltak be rendész tanulójuk, Somogyvári Milán rendész tanulójuk teljesítményéről, aki diákolimpián és országos versenyeken szerzett első helyezéseket sportágában, a birkózásban, magyar bajnok lett és Kardoskúton az Év embere címet is elnyerte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.